Østjysk virksomhed overtager nordjysk containerterminal fra RAL

Østjysk virksomhed overtager nordjysk containerterminal fra RAL

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
hanstholmhavn-768x394
Nyt initiativ: Stor erhvervsdag i Thy afholdes i Hanstholm
Color Line-færge sejler ind i molen i Hirtshals – Nu er den sendt på værft
Color Line-færge sejler ind i molen i Hirtshals – Nu er den sendt på værft
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om

Østjysk virksomhed overtager nordjysk containerterminal fra RAL

Port of Aalborg og ProTruck har netop indgået et strategisk partnerskab, der indebærer, at ProTruck overtager driften af værksted og materiel på containerterminalen i Østhavnen.

Ved årsskiftet overtager Port of Aalborg driften af containerterminalen i Østhavnen fra Royal Arctic Line, men allerede nu har havnen indgået et stærkt, strategisk partnerskab med ProTruck om den videre drift og udvikling af containerterminalens værksted og tilhørende materiel.

“Vi er rigtig glade for at indgå dette partnerskab med ProTruck, som vi forventer os meget af. ProTruck er én af Danmarks største leverandører af gaffeltruck, terminaltraktorer, specialmaskiner og øvrige logistikløsninger, og vi er overbeviste om, at de kan udvikle værkstedet i en retning, som passer ind i de vækstplaner, vi har for terminalen,” lyder det fra administrerende direktør hos Port of Aalborg, Kristian Thulesen Dahl.

ProTruck holder til i Odder, men fyldte ordrebøger har medført et behov for yderligere kapacitet, og det har været et bevidst valg at vælge netop Aalborg havn som ny lokation.

“Placeringen på Aalborg havn er meget attraktiv for os, fordi vi kommer tæt på det nordjyske marked, hvor vi dels har mange kunder, men hvor vi også ser stort vækstpotentiale. Der er grobund for en stærk forretning i Aalborg, og kombineret med Port of Aalborgs planer for containerterminalen skønner vi, at der er potentiale til 10-20 medarbejdere inden for få år,” siger administrerende direktør hos ProTruck, Michael Laursen.

ProTruck overtager hele værkstedsbygningen ved terminalen, hvorfra de kan løse nogle af virksomhedens eksisterende service- og reparationsopgaver, men også servicere nye, nordjyske kunder. Her vil der fremover ikke kun blive repareret diverse maskiner og materiel, men også containere i relation til containerterminalen.

“Det har været et krav fra os i indgåelsen af partnerskabet, at brugerne af terminalen har mulighed for at få repareret og serviceret containere, når de benytter terminalen. Og den ekspertise bidrager ProTruck med. Men det har også stor betydning for os, at ProTruck overtager det kørende materiel og samtidig tilfører deres egen maskinpark, som er nødvendig for at drive og udvikle containerterminalen. Og ikke mindst, at ProTruck fokuserer på løbende at overgå til grønnere materiel for at gøre driften mere bæredygtig. Netop et maksimalt fokus på bæredygtighed er en højt prioriteret målsætning i udviklingen af containerterminalen i Aalborg,” lyder der fra Director of Operation hos Port of Aalborg, Søren Bæk Christensen.

Når Port of Aalborg overtager drift og udvikling af den samlede containerterminal, vil det være i et nyt setup med konkurrence, vækst, fleksibilitet og kundetilpassede løsninger som nøglebegreber. Målet er at skabe konkurrencekraft for de nordjyske virksomheder.

“Det handler ikke kun om drift – det handler også om at understøtte virksomhederne i deres vækst og muligheder for at følge med udviklingen ved hele tiden at optimere containerterminalen til virksomhedernes behov. Det bliver en fleksibel containerterminal med masser af plads, intermodal logistik og hurtig turnaround, der reducerer transporttid, omkostninger og klimapåvirkning. Vi er overbeviste om, at vi med ændret fokus og udvikling af containerterminalens drift både kvantitativt og kvalitativt kan være med til at styrke udviklingsmulighederne for virksomhederne i Aalborg og i resten af Nordjylland,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Samarbejdsaftalen mellem Port of Aalborg og ProTruck træder i kraft den 1. januar 2023, men allerede nu er forberedelserne i fuld gang.

The post Østjysk virksomhed overtager nordjysk containerterminal fra RAL first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
default
Trods stor håndtering af fisk - Millionunderskud på Hanstholm Havn
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Billede 1-4
Oliefilter er et grønt skridt på vejen

Relaterede artikler