Den maritime julekalender – 21. december

Den maritime julekalender – 21. december

Julen står for døren og nedtællingen er nu i fuld gang! Hver morgen tager vi et kig i nyhedsarkivet fra det forgangne år. Glædelig 21. december.

Publisert Sist oppdatert
Den maritime julekalender – 21. december

Hos Maritime Direct tæller vi ned til julen ved at kigge tilbage på årets sjoveste, skøreste, skæveste, vigtigste og mest skelsættende historier. Glædelig 21. december.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) lancerede i midten af august et nyt, nationalt partnerskab for det maritime område. Partnerskabet skal arbejde for en stærkere forsyningssikkerhed for det danske forsvar og på samme tid udnytte det enorme potentiale, der er i den danske maritime sektor til at understøtte Forsvarets løbende behov.

”Med Ruslands angreb på Ukraine og den nye, europæiske sikkerhedssituation er det mere vigtigt end nogensinde, at Danmark er i stand til at forsvare sig selv. Her spiller forsyningssikkerheden en afgørende rolle. Det er afgørende, at Forsvaret kan få det materiel, som er helt centralt for at sikre et stærkt, dansk forsvar. Det gælder ikke mindst på havet, hvor Danmark er en af verdens største søfartsnationer,” lød det fra forsvarsminister Morten Bødskov.

”Inden for den næste årrække står Forsvaret overfor at skulle udskifte en lang række skibe. Det betyder anskaffelser i omegnen af 40 milliarder kroner. Det nye partnerskab skal komme med anbefalinger, så den danske, maritime forsvarsindustri kan få del i disse investeringer. Til gavn for den danske forsvarsindustri, danske arbejdspladser og ikke mindst for Danmarks sikkerhed,” sagde han.

Sagt med andre ord, så skal der i Danmark altså fremover designes, bygges og vedligeholdes endnu flere skibe til Søværnet.

Som formand for det nye partnerskab, der blev præsenteret ved et storstilet pressemøde på Flådestation Korsør, udpegede forsvarsministeren administrerende direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen.

“Jeg er glad for at få muligheden for at stå i spidsen for et partnerskab med en meget vigtig opgave. Vi skal skabe et grundlag for, at politikerne kan træffe beslutning om, hvilke skibe Søværnet skal have leveret i de kommende år. Samtidig skal vi sørge for at skibe, udstyr og komponenter ikke bare indkøbes rundt om i verden, men at så meget som muligt produceres og udvikles på dansk grund,” lød det fra Anne H. Steffensen.

The post Den maritime julekalender – 21. december first appeared on Maritime Direct.

Fregatten F363 Niels Juel
Powered by Labrador CMS