Fremtidssikringen af Rønne Havn er et vigtigt skridt tættere målet

Fremtidssikringen af Rønne Havn er et vigtigt skridt tættere målet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
-zGahmtfFMgU-unsplash
Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet
Årets sild 1
I weekenden går det løs: Masser af debutanter i Årets Sild 2024
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals

Fremtidssikringen af Rønne Havn er et vigtigt skridt tættere målet

MT Højgaard Danmark er færdig med udbygningen af Galløkken og den anden etape af havneudvidelsen af Rønne Havn. Arbejdet har fulgt tidsplanen på halvandet år og med øget brug af lokale entreprenører.

Fremtidssikringen af Rønne Havn forløber planmæssigt og med udgangen af 2022 overdrager entreprenørselskabet MT Højgaard Danmark anden etape af havneudvidelsen samt udbygningen af Galløkken til projektareal.

MT Højgaard Danmark har det sidste halvandet år arbejdet på en udvidelse af ydermolen i industrihavnen i Rønne med 475 meter, samt etablering af yderligere 300 meter tunglastskaj med 50.000 kvadratmeter bagland. De to opgaver, samt udvidelsen af Galløkken, medfører samlet i alt ca 100.000 kvadratmeter nyt havneareal.

Udvidelsen af Rønne Havns anden etape er helt som planlagt efter havnens masterplan, som skal forberede Rønne Havn A/S til de øgede krav, der stilles fra havnens kunder, og udvidelsen skal dermed bidrage til at fremtidssikre funktionen som erhvervshavn på Bornholm.

“Med udvidelsen kan vi fortsætte den markante vækst, vi oplever indenfor især udskibning af offshore-vind fra Bornholm. Vores ambition er at fastholde positionen som den mest attraktive havn i Østersøen for installation af havvind, og den konkurrenceposition har vi styrket markant med udbygningen, som er planlagt at skulle tilgodese alle havnens forretningsområder,” siger administrerende direktør på Rønne Havn A/S, Lars Nordahl Lemvigh.

Hos MT Højgaard, der har stået for anden etape af havneudvidelsen og Galløkken, er der stolthed og glæde over, at projektet er færdiggjort helt efter tidsplanen.

“Bornholm kaldes ofte solskinsøen, men sammenlignet med mange andre steder i Danmark har vejret med oftere kraftige vinde og store bølger været lidt af en udfordring. På trods af de udfordringer har vi alligevel kunnet holde vores stramme tidsplan og færdiggjort projektet til tiden, og med stor hjælp fra de lokale leverandører,” siger projektchef Dan Locht fra MT Højgaard Danmark, der har meget ros til de lokale virksomheder.

I forbindelse med udbygningen har MT Højgaard Danmark valgt at bruge en række lokale underleverandører og har samlet lagt over 75 mio. kroner hos bornholmske virksomheder.

En af de lokale virksomheder, som har haft en del arbejde i forbindelse med den seneste havneudvidelse, er Maskingaarden i Rønne.

“Det har været en sand fornøjelse at arbejde med MT Højgaard, som har lagt langt flere opgaver hos os, end vi havde turdet håbe på. Det har også betydet noget for vores ansættelser. I 2021 kunne vi udvide vores medarbejderstab med en tredjedel som følge af den øgede aktivitet med havneudvidelsen, og langt de fleste ansatte har vi kunnet holde fast i indtil videre,” lyder det fra direktør i Maskingaarden, Martin Kofod.

Med færdiggørelsen af den anden etape af havneudvidelsen har Rønne Havn taget et vigtigt skridt i at fremtidssikre havnen. I sommer fremrykkede Rønne Havn to planlagte etaper, som er beskrevet i Masterplanen 2050. Arbejdet med etableringen af de næste etaper vil tidligst begynde i 2023, og er planlagt til at kunne give 10 hektar ekstra multifunktionsprojektareal til blandt andet offshore-projekter.

Rønne Havn A/S er i gang med myndighedsbehandlingen af den næste del af fremtidssikringen, og planlægger en udbudsrunde omkring projektet i løbet af 2023.

The post Fremtidssikringen af Rønne Havn er et vigtigt skridt tættere målet first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne
Flere indbrud på isbryderen i Hals: Ejer truer med politianmeldelse
Flere indbrud på isbryderen i Hals: Ejer truer med politianmeldelse

Relaterede artikler