Arkivfoto: Nicholas Doherty / Unsplash
Arkivfoto: Nicholas Doherty / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Klumpfisken på Saltum Strand
Skåret op på Nordsøen - Derfor døde 230 kilo tung klumpfisk
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier
Foto Martec 2
Se billederne: 56 maskinmestre fejret på Martec
René Christensen
Dansk Akvakultur henter DF-politiker som ny direktør
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

En Megafonundersøgelse blandt borgerne i Assens og Sønderborg Kommune viser markant opbakning til Lillebælt Syd Vindmøllepark.

I arbejdet med at opføre Lillebælt Syd Vindmøllepark har European Energy fået foretaget Megafonundersøgelser i kommunerne i både Assens og Sønderborg for at afdække borgernes holdning til projektet i det sydlige Lillebælt, og rundspørgerne viser generelt en stor opbakning til den nye vindmøllepark. Det oplyser European Energy i en pressemeddelelse.

”Vores undersøgelse viser, at der er stor opbakning blandt borgerne i Assens kommune til en vindmøllepark i det sydlige Lillebælt. Et flertal på 69% af borgerne har en positiv holdning til vindmølleparken, mens det omvendt er under hver femte af borgerne, der er negative. Samtidig er størstedelen heller ikke bekymrede for negative konsekvenser af en vindmøllepark, og stort set samtlige borgere i Assens kommune bakker generelt op om nye projekter med vedvarende energi. Vi ser altså en klar positiv holdning til vores projekt, og det er vi naturligvis meget glade for,” siger European Energys chef for havvind, Andreas Karhula Lauridsen.

European Energy har samtidig fået foretaget en tilsvarende Megafonundersøgelse på den anden side af Lillebælt i Sønderborg kommune. Det er forventningen, at den grønne strøm fra havvindmøllerne skal føres i land på Als for at understøtte den grønne omstilling i kommunen, og her er opbakningen til Lillebælt Syd Vindmøllepark også stor.

”Vi har lavet en lignende undersøgelse i Sønderborg kommune på den anden side af Lillebælt, hvor der også er meget stor opbakning på 80% til vindmølleparken. Når vi sammenligner undersøgelserne, er der nogle mindre forskelle, som vi havde forventet. Generelt må vi dog konstatere, at der alt i alt er en meget positiv indstilling til Lillebælt Syd Vindmøllepark blandt borgerne både i Assens og Sønderborg kommune,” siger Andreas Karhula Lauridsen.

Megafonundersøgelsen er udarbejdet af Megafon for European Energy i november og december måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Martec 2
Se billederne: 56 maskinmestre fejret på Martec
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Opruster - Fiskeriministeren får ny særlig rådgiver
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier
Klumpfisken på Saltum Strand
Skåret op på Nordsøen - Derfor døde 230 kilo tung klumpfisk
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Relaterede artikler