Se billederne: Scandlines’ nye emissionsfrie færge vokser dag for dag

Se billederne: Scandlines’ nye emissionsfrie færge vokser dag for dag

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
hanstholmhavn-768x394
Nyt initiativ: Stor erhvervsdag i Thy afholdes i Hanstholm
Color Line-færge sejler ind i molen i Hirtshals – Nu er den sendt på værft
Color Line-færge sejler ind i molen i Hirtshals – Nu er den sendt på værft
Østers
Forsøg med stillehavsøsters i Vadehavet forlænges

Se billederne: Scandlines’ nye emissionsfrie færge vokser dag for dag

Rundt omkring i Europa bygger, tester og graver leverandører og samarbejdspartnere på de mange forskellige produkter og løsninger, der skal indgå i Scandlines’ nye zero direct emission færge, PR24 (Puttgarden-Rødby 2024) til Femern Bælt.

To-tredjedele af stålpladerne til PR24 er nu skåret på værftet Cemre i Tyrkiet, og færgen består i øjeblikket af otte sektioner, der allerede er placeret på beddingen. Der arbejdes på yderligere 16 sektioner.

I tæt samarbejde med Scandlines’ site-team er værftet i gang med at udvikle en 3D-model af færgen, så man digitalt kan bevæge sig rundt på færgen og samtidig sikre, at arbejdstegninger og 3D-model opdateres sideløbende med byggeriet med korrekte og korrigerede informationer. De tre medarbejdere i Scandlines’ site-team på værftet i Tyrkiet har netop været på besøg hos Scandlines i Rødby og også været ude at sejle med rederiets færger på både Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Den schweiziske batteriproducent, Leclanché, er i fuld gang med at producere den rekordstore batteripakke, der med en kapacitet på 10 MWh bliver den hidtil største litium-ion-batteri-installation på en færge.

Når færgen indsættes på Femern Bælt i 2024, kan den oplades på blot 17 minutter i Rødby. Naturligvis med grøn strøm. I 2019 investerede Scandlines i et 50 kV / 25 MW strømkabel til Færgevej i Rødbyhavn.

Dette kabel forlænges i foråret 2023 cirka 1,2 kilometer til den nye transformerstation mellem leje 2 og 3. Arbejdet forventes afsluttet i sommeren 2023.

Med en overfartstid på 70 minutter er færgen emissionsfri. Den kan også fungere som hybridfærge, som det allerede kendes fra Scandlines-ruterne mellem Danmark og Tyskland. Som hybridfærge er overfartstiden 45 minutter.

PR24 får derfor tre GenSets, som er en kombination af en dieselmotor og en generator til strømproduktion. De seneste uger har Rolls Royce i Tyskland og datterselskabet mtu i Holland gennemført en række FAT (Factory Acceptance Test) testkørsler på de tre GenSets ved forskellige belastninger for at sikre, at de lever op til specifikationerne.

Rolls Royce har desuden foretaget vibrationsmålinger på relevante positioner og registeret ekstremt lave værdier, der således ligger på et yderst tilfredsstillende niveau.

På havnen i Rødby og Puttgarden er bygge- og anlægsvirksomhederne desuden gået i gang med at ombygge henholdsvis leje 3 og leje 1 med en stærkere rampe, så PR24 også kan få lastbiler på øverste vogndæk. De nye ramper bliver installeret næste efterår.

Foto: Scandlines / Cemre
Motorrum nummer 1. Foto: Scandlines / Cemre
Foto: Scandlines / Cemre
Foto: Scandlines / Cemre

The post Se billederne: Scandlines’ nye emissionsfrie færge vokser dag for dag first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
default
Trods stor håndtering af fisk - Millionunderskud på Hanstholm Havn
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Billede 1-4
Oliefilter er et grønt skridt på vejen

Relaterede artikler