Foto: Høj Nordic Marine Contractor
Foto: Høj Nordic Marine Contractor

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Efter forundersøgelse: Virksomhed dropper PtX-projekt i Aabenraa
Efter forundersøgelse: Virksomhed dropper PtX-projekt i Aabenraa
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter

Den danske maritime entreprenørvirksomhed Høj Nordic Marine Contractor påbegynder i de kommende dage etablering af to nye stenrev i Lillebælt. De nye stenrev i Naturpark Lillebælt skal øge biodiversiteten og bidrage til forskning af marsvin, havørred og torsk.

Den maritime entreprenør Høj Nordic Marine Contractor fra Horsens vil i de kommende dage indlede forberedelserne til etableringen af de to stenrev. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Stenene til revene hentes fra Norge, og Naturpark Lillebælt arbejder sammen med Haderslev Kommune, som også bruger Høj Nordic Marine Contractor til et nyt rev ved Raade Hoved.

Et større stenskib vil læsse sten af i et sø-depot af to omgange, og herefter vil Høj Nordic Marine Contractor begynde bygning af stenrevene med et par af flådens skibe. Afhængig af vejr og vind, vil revene blive bygget i perioden fra januar og frem til marts.

Der er lavet en grundig forundersøgelse, der viser, hvor man kan placere stenrevene for at opnå størst effekt. Der skal bygges et huledannende stenrev målrettet torsk og marsvin i Tybrind Vig på cirka 2800 kubikmeter sten fordelt på 1 hektar. Det andet stenrev etableres ved å-udløb og er målrettet havørreder ved Varbjerg Havn. Her bruges cirka 3150 kubikmeter sten fordelt på 1 hektar.

De to nye stenrev er en del af en rejse mod et Lillebælt og en natur i balance.

“Lillebælt har en kæmpe betydning for os der bor her. Det er attraktivt at se marsvin, at kunne fange fisk, at vide der er liv derude. Derfor går vi sammen om at etablere stenrev, for at gøre noget. Vi ved det tager tid at skabe et bedre havmiljø, og der skal gøres flere ting, men ved både at skabe et mere rent havmiljø og øge levestederne fx ved fiskebørnehaver og stenrev, så viser vi vejen,” siger formand for Naturpark Lillebælt og byrådsmedlem i Middelfart Kommune, Jacob Bjørnskov Nielsen.

Også hos Høj Nordic Marine Contractor er man begejstrede over projektet, som af Michael Normann, administrerende direktør i selskabet, kalder projektet for et vigtigt dansk bidrag til verdensmål nummer 14, Livet i havet, der skal sikre at Hav- og kystnære økosystemer beskyttes og forvaltes bæredygtigt.

Etableringen af de to stenrev er en del af projektet ‘Bælt i Balance’, et projekt igangsat af tre kommuner i Naturpark Lillebælt i samarbejde med forskningsinstitutioner og frivillige. Projektet bliver til med støtte fra: Nordea-fonden, VELUX FONDEN og Friluftsrådet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Tobis
Straksregulering: Ændring af vilkår for tobisfiskeri
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham

Relaterede artikler