Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen

Arkivfoto: Rigspolitiet

Fem mænd fremstilles i dag kl. 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro i forbindelse med et dødsfald på en kutter, der nu ligger i havn i Thyborøn. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Midt- og Vestjyllands Politi fik mandag morgen kl. 05.12 melding om, at et besætningsmedlem på en kutter beliggende i Nordsøen var livløs. Den livløse mand blev fløjet i land med helikopter mandag morgen og erklæret død ved ankomsten til sygehuset.

Omstændighederne ved dødsfaldet betød, at politiet betragtede dødsfaldet som mistænkeligt.

På grund af vejrliget var det ikke muligt at få skib og besætning i havn før onsdag aften, ligesom det heller ikke har været muligt at få politiet ombord på skibet.

Efter kutteren onsdag aften kom i havn, er besætningen blevet afhørt, og nu vil de fem besætningsmedlemmer altså i dag klokken 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro sigtet for manddrab.

Anklagemyndigheden vil i forbindelse med grundlovsforhøret begære dørlukning.

Midt- og Vestjyllands Politi er til stede på havnen i Thyborøn, hvor blandt andre politiets kriminalteknikere undersøger skibet. Af hensyn til efterforskningen har politiet på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om sagen.

Powered by Labrador CMS