211 millioner kroner styrker Esbjergs rolle i europæisk infrastruktur

211 millioner kroner styrker Esbjergs rolle i europæisk infrastruktur

2022 sluttede med et trecifret millionbeløb fra EU-kommissionen til Esbjerg Havn, der skal bruges til en større uddybning af sejlrenden fra 9,3 til 12,8 meter.

Publisert Sist oppdatert
211 millioner kroner styrker Esbjergs rolle i europæisk infrastruktur

Der kom en stor julegave til Esbjerg Havn i december, da EU-Kommissionen og EU’s infrastrukturfond, Connecting Europe Facility (CEF), tildelte Havnen 211 millioner kroner til uddybningen af sejlrenden, så endnu større skibe kan anløbe havnen. Der oplyser havnen i deres seneste nyhedsbrev.

CEF investerer i formål, der etablerer, opgraderer og forbedrer den europæiske transportinfrastruktur, og tilskuddet på de 211 millioner kroner cementerer Esbjerg Havns betydning, ikke bare nationalt, men også på europæisk plan som udnævnt Ten-T havn. Det betyder, at den er omfattet af det Trans-Europæiske-Netværk på Transportområdet.

”De danske havne er traditionelt ret små i europæisk perspektiv, men nogen vokser sig op i niveau. Esbjerg Havn er et godt eksempel på, at det er gået op for EU-Kommissionen, hvor vigtigt det er med et veludbygget, samlet europæisk netværk. Og at vi har nogle havne her i Danmark, der også bidrager i et europæisk perspektiv,” siger Jakob Svane, der er sekretariatschef i Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

Planen er, at sejlrenden inden udgangen af 2024 skal uddybes fra 9,3 til 12,8 meter. Uddybningen er en nødvendighed for at kunne leve op til kravene fra NATO. Derudover bliver det en fordel i sammenhæng med realiseringen af mere havvind i Nordsøen, bulk og bilimport.

The post 211 millioner kroner styrker Esbjergs rolle i europæisk infrastruktur first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS