Her er årsagen bag fredagens molepåsejling i Rønne Havn

Her er årsagen bag fredagens molepåsejling i Rønne Havn

Siden hurtigfærgen Express 2 fredag eftermiddag ramte molen i Rønne Havn, har der internt i Bornholmslinjen været arbejdet intenst med at opklare, hvordan færgen kunne ende i den situation.

Publisert Sist oppdatert
Her er årsagen bag fredagens molepåsejling i Rønne Havn

Da Express 2 fredag eftermiddag ramte molen i Rønne Havn gik de første meldinger på, at det var kraftig vind, som var årsagen. Det er også fortsat en del af forklaringen – men dog ikke hele alene. Sådan lyder det nu i en melding fra Molslinjen.

Uheldet førte nemlig til en grundig granskning internt i rederiet samt grundige tekniske undersøgelser af skibet, og de viste altså, at der ikke var hverken tekniske fejl eller mangler ved fartøjet.

De tekniske undersøgelser, samt efterfølgende samtaler og debriefing med den vagthavende besætning på hændelsestidspunktet, tyder dog på, at man ved en ubevidst fejl har fået aktiveret færgens selvstyrerfunktion.

Det betyder, at da vinden trykker hårdt på Express 2 på styrbord side, begynder skibet at drive sydover med kurs mod det sydlige molehoved. Dette forsøger besætningen øjeblikkeligt at korrigere for, og herved bliver de på broen klar over, at skibet ikke reagerer på styrmandens forsøg på at dreje skarpt mod styrbord for at kompensere for vinden.

Kontrollen blev øjeblikkeligt sendt tilbage til manøvrepulten, hvor kaptajnen slår bak, således at Express 2 tager meget fart af, inden kontakten med molen.

Forklaringen er indeholdt i den rapport, som Molslinjen har sendt til Søfartsstyrelsen om hændelsen.

The post Her er årsagen bag fredagens molepåsejling i Rønne Havn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS