Canadisk virksomhed skal lagre tankcontainere på vestsjællandsk havn

Canadisk virksomhed skal lagre tankcontainere på vestsjællandsk havn

Kalundborg Havn har sikret sig en ny kunde i den canadiske virksomhed Comet Bio, der har lejet et 3.816 kvadratmeter stort areal på havnen.

Publisert Sist oppdatert
Canadisk virksomhed skal lagre tankcontainere på vestsjællandsk havn

Den canadiske virksomhed Comet Bio, har bygget en fabrik i Kalundborg i partnerskab med Meliora, hvor der skal produceres præbiotika – et fiberprodukt, som er godt for tarmen. Comet Bio har samtidig lejet et 3.816 m2 stort areal på Kalundborg Havn, hvor produktet skal opbevares indtil, det skal fragtes videre.

Comet Bio skal producere Arrabina, som er et fiber-produkt, der bliver udvundet fra halm, og Comet Bio har netop valgt at placere produktionen i Kalundborg, fordi der her er en fabrik, der producerer bioethanol ud fra halm.

”Kalundborg blev valgt, fordi der her i forvejen var en fabrik, hvor man laver bio-ethanol ud af halm. Man udskiller ethanolen fra vores fiberprodukt i en produktionsproces,” siger Freddy Dybdahl Andersen fra Comet Bio Denmark ApS om baggrunden for, at den canadiske virksomhed valgte at placere sin fabrik i lige netop Kalundborg.

”Nu har vi bygget en fabrik, hvor vi producerer Arrabina, og vi lejer et areal på havnen til tankcontainerne. Her opbevares produktet, inden det sendes videre, til yderligere forarbejdning og tørring til pulverform,” siger han.

Produktionen af Arrabina, der udgør 4 millioner kilo om året, bliver indtil videre sendt til USA, hvor det bliver solgt. Comet Bio satser dog også på at komme ind på det europæiske marked, men afventer en EU-godkendelse, så indtil videre bliver det hele sendt til USA.

Comet Bio’s areal på Kalundborg Havn ligger i Østhavnen der, hvor containerterminalen tidligere lå placeret.

”Vi er glade for at have indgået denne aftale med Comet Bio, og vi er glade for, at vi har kunnet tilbyde plads i Østhavnen, hvor vi fik ledige arealer efter, at containerterminalen flyttede ud på Ny Vesthavn. Og så er Comet Bio en særdeles interessant virksomhed og et godt supplement til det industri-cluster, der i forvejen findes i Kalundborg,” siger Kalundborg Havns havnedirektør, Bent Rasmussen.

Comet Bio har samtidig meldt sig ind i Kalundborg Symbiosen, så virksomhedens restprodukter fra produktionen kan blive bæredygtigt udnyttet. Samtidig forsøger Comet Bio at samle så mange aktiviteter i Kalundborg som muligt.

”Vi bruger lokale samarbejdspartnere til logistikken samt et lokalt firma til rengøring af vores tankcontainere. Så på den måde prøver vi at holde så meget som muligt lokalt i Kalundborg af hensyn til arbejdspladser,” lyder det fra Freddy Dybdahl Andersen.

Comet Bio overtager arealet på Kalundborg Havn fra 1. marts.

The post Canadisk virksomhed skal lagre tankcontainere på vestsjællandsk havn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS