Taulov Dry Port sætter gang i lagerbyggeri til 620 millioner

Taulov Dry Port sætter gang i lagerbyggeri til 620 millioner

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Kritisk fejl konstateret i dataudveksling hos fiskefartøjer
Politi-768x512
Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense
Det nye ukrainske frimærke
Ukraine lancerer frimærke med fuckfinger til russisk krigsskib

Taulov Dry Port sætter gang i lagerbyggeri til 620 millioner

Taulov Dry Port er ved at gøre klar til ét af Danmarks største lav-emissions lagerbyggerier på 97.000 kvadratmeter. Byggeriet har en samlet entreprisesum på hele 620 millioner kroner.

Taulov Dry Port sætter nu gang i ét af Danmarks største lav-emissions lagerbyggerier på 97.000 kvadratmeter. Når byggeriet står færdigt medio 2024 vil Taulov Dry Port have en samlet kapacitet på næsten 300.000 kvadratmeter moderne lager- og logistikejendomme.

Totalentreprisen er efter endt udbudsproces og forhandlingsperiode tildelt DS Flexhal til en samlet entreprisesum på 620 mio. kr.

De 97.000 kvadratmeter udgør Etape III af generiske lager- og logistikejendomme i Taulov Dry Port. Etape I på 49.300 kvadratmeter er fuldt udlejet, og i foråret 2023 står Etape II med 60.000 kvadratmeter klar til indflytning for én af Taulov Dry Ports store kunder – BESTSELLER.

Igangsættelsen af Etape III vil dermed sikre kapaciteten til den stigende efterspørgsel efter lager- og logistikejendomme i Danmarks transportcentrum, hvor infrastrukturen elektrificeres og lav-emissionsløsninger med solceller på tagflader sikrer grøn strøm til lejemålene. Inden længe står Danmarks største brintstation klar til at levere brint til omstillingen af den tunge transport. Taulov Dry Port er dermed et vigtigt knudepunkt i et kommende netværk af brintstationer i den europæiske transportkorridor.

Byggeriet af de 97.000 kvadratmeter lager igangsættes uden at der på forhånd er fundet lejere til pladsen, men det bekymrer dog ikke på tørhavnen.

”Vi mærker fortsat en meget stor interesse for vores lagerkoncept. Vi har allerede en god pipeline, og selvom der er større usikkerhed i markedet, forventer vi hurtig udlejning, når byggeriet står klar medio 2024. Vi er begunstiget af at udvikle ejendomme i et område med den mest centrale infrastruktur, hvor vores kunder høster optimeringsgevinster på logistikken. Vores eftertragtede udlejningskoncept dækker markedets ønsker til beliggenhed, fleksibilitet, indretning og lav-emissions løsninger, så vores kunder kan nedbringe klimaaftrykket i deres supply chain. Og inden længe vil vores kunder få mulighed for at tanke grønne brændstoffer,” siger CEO hos Taulov Dry Port, Jesper Gemmer.

I DS Flexhal er der ligeledes stor glæde over, at samarbejdet med Taulov Dry Port nu fortsætter med det næste store lagerbyggeri.

”Vi er meget stolte over, at Taulov Dry Port har tildelt os totalentreprisen på den næste markante udvidelse af Baronessens Kvarter. Vi var totalentreprenør på Taulov Dry Ports første generiske byggeri på 49.000 kvadratmeter og lagerdomicilet til ét af Europas største grovvareselskaber DLG tilbage i 2018 og 2019. Vi har netop deltaget i første spadestik til det kommende 40.000 kvadratmeter store lav-emissions lager til A.P. Møller – Mærsk, som vi også er totalentreprenør på. Taulov Dry Port fortsætter deres ambitioner om at opføre kvalitets lagerbyggerier efter de højest standarder, som BREEAM Excellence til Mærsk og DNGB Guld, som Generisk III skal opføres efter. Vi er meget stolte over at fortsætte det gode samarbejde med de to ambitiøse bygherrer ADP A/S og PFA Pension,” siger direktør i DS Flexhal, Annette Storm.

The post Taulov Dry Port sætter gang i lagerbyggeri til 620 millioner first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0830
2,25 meter lang narhvaltand stjålet fra Nordsøen Oceanarium
Fiskeauktion2
Forbedrede faciliteter for fiskeriet i Hvide Sande Havn
Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn
En historisk muslingeskraber - Gammel fiskekutter på auktion
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Isbryderen Oden i havisen nord for Grønland. Foto- Martin Jakobsson, Stockholm University
Snart forsvinder havisen fra Arktis om sommeren – Det er faktisk sket før

Relaterede artikler