Vestjysk havn valgt til installationen af vindmøllefundamenter

Vestjysk havn valgt til installationen af vindmøllefundamenter

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Kritisk fejl konstateret i dataudveksling hos fiskefartøjer
Politi-768x512
Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense

Vestjysk havn valgt til installationen af vindmøllefundamenter

Den belgisk storkoncern DEME har skrevet kontrakt med Thyborøn Havn til installationen af 41 fundamenter på havvindmøllerparkerne Vesterhav Nord og Syd.

Den belgiske entreprenør DEME og Thyborøn Havn har indgået kontrakt omkring installationen af fundamenter til Vattenfalls Vesterhav Nord og Syd havvindmølleparker. Installationen af de 41 fundamenter, der skal bære Siemens Gamesa’s 8,4 MW havvindmøller vil således blive kørt fra Thyborøn Havn.

Fundamenterne, som entreprenøren DEME skal stå for at installere, er store stålkonstruktioner på i alt 41 monopæle og TP’er. De 77 meter lange monopæle, hver på omkring 622 tons, vil blive produceret af virksomheden EEW i Rostock i Tyskland. De dertilhørende overgangsstykker mellem monopælene og selve havvindmøllerne, de såkaldte TP’er, vil blive produceret i Aalborg på virksomheden Bladt Industries A/S.

Hver TP har en højde på 22,5 meter og en vægt på 275 tons. De store fundamenter vil blive sejlet sætvis til Thyborøn Havn på pramme hen over foråret. DEME’s store installationsfartøj ved navnet Innovation, med en længde på 147,5 meter og en bredde på 42 meter, vil løbende sejle ind til Thyborøn Havn for at blive lastet med fundamenter, og ud til havvindmølleparkernes placering i Nordsøen for at installere fundamenterne.

DEME´s projektchef Jan Van de Velde ser store muligheder i projektkajfaciliteterne på havnen i Thyborøn, med et solidt sværgodskajanlæg og god plads på det store kajnære baglandsareal.

“Der er klare fordele i, at vi på kajanlægget i Thyborøn kan arbejde ugeneret under installationsprojektet, og uden fare for selv at komme til at genere andre under arbejdet i havn,” lyder det fra Jan Van de Velde.

Installationsfartøjet arbejder 24/7, når vejrvinduerne tillader det, med håndteringen af de store tunge fundamenter i løbet af et installationsprojekt. Derfor er det en fordel, at Thyborøn Havns projektkajfaciliteter ligger placeret i et lukket havneområde langt væk fra bymidten.

Den sikre besejling i al slags vejr med havnens naturligt beskyttede placering inde i Limfjorden og en sejlrende helt uden kødannelse har været lige så afgørende for valget af Thyborøn Havn til installationen af fundamenterne. Der er tunge omkostninger forbundet med installationsfartøjer, derfor er det afgørende, at projektet drifter uforstyrret under hele installationen. Installationsfartøjer venter ikke, medmindre der er tale om force majeure.

Vesterhav Nord skal installeres 5,5-8,4 kilometer fra land en anelse syd for Thyborøn, og Vesterhav Syd installeres nord for Hvide Sande 9-10 kilometer fra land. Det at fundamenterne kan sejles til en nærliggende havn reducerer installationsfartøjets sejlafstande til gavn for både tid, økonomi og ikke at forglemme miljøet.

Foto: Thyborøn Havn

The post Vestjysk havn valgt til installationen af vindmøllefundamenter first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0830
2,25 meter lang narhvaltand stjålet fra Nordsøen Oceanarium
Fiskeauktion2
Forbedrede faciliteter for fiskeriet i Hvide Sande Havn
Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn
En historisk muslingeskraber - Gammel fiskekutter på auktion
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Isbryderen Oden i havisen nord for Grønland. Foto- Martin Jakobsson, Stockholm University
Snart forsvinder havisen fra Arktis om sommeren – Det er faktisk sket før

Relaterede artikler