Velkommen til Jacob Frederiksen – Anholt har fået ny redningsbåd

Velkommen til Jacob Frederiksen – Anholt har fået ny redningsbåd

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Kritisk fejl konstateret i dataudveksling hos fiskefartøjer
Politi-768x512
Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense

Velkommen til Jacob Frederiksen – Anholt har fået ny redningsbåd

Redningsstationen på Kattegatøen Anholt har i denne måned fået en ny redningsbåd. Fartøjet, der er leveret fra det franske værft Couach, er både større og hurtigere end den hidtidige redningsbåd.

Danmark fik tidligere på måneden officielt overdraget en ny redningsbåd fra det franske værft Couach. Det oplyser Forsvarskommandoen.

Redningsbåden, der er blevet tildelt redningsstationen på Kattegatøen Anholt, kommer til at hedde Jacob Frederiksen – opkaldt efter den mand, der startede redningstjenesten på Anholt og var den første stationsleder for redningsstationen på Anholt 1878-1903.

Øen Anholt er centralt placeret midt i Kattegat, og redningsstationen på Anholt udgør derfor naturligt et væsentligt udgangspunkt for redningsberedskabet indsats i en central del af de indre danske farvande.

“En ny redningsbåd til Anholt betyder, at vi får forbedret vores beredskab med et større fartøj i den centrale del af de indre danske farvande. Anholt ligger lige midt i Kattegat og udgør, sammen med de omkringliggende redningsstationer, et væsentligt element i det beredskab, som skal udføre søredning, pumpehjælp, miljøberedskab og de mange andre opgaver, som vores redningspersonel udfører i alt slags vejr året rundt,” lyder det fra orlogskaptajn Tim Lillelund, der er chef for Kystredningstjenesten.

“Nu forestår de næste uger en mandskabsoplæring, hvor personale fra det franske værft skal oplære vores redningsfolk på Anholt i at sejle båden og bruge alt det nye udstyr, som er ombord. Jeg tør godt sige, at Anholts redningsfolk, med rette, glæder sig til at få fingrene i den nye båd og det nye udstyr,” siger Tim Lillelund.

Anholt har tidligere haft en lukket redningsbåd, men for nuværende har man kun en åben en af slagsen på Anholt. Den nye redningsbåd er af den lukkede type og er tillige større end de redningsbåde, Anholt tidligere har rådet over. Det betyder, at redningsberedskabet på Anholt nu får bedre muligheder for at operere i dårligt vejr. Den nye redningsbåd skyder også en højere fart end de store redningsbåde i det danske beredskab traditionelt har gjort. Det betyder, at man er hurtigere fremme til en eventuel nødsituation.

Træningen af personellet i brugen af den nye redningsbåd omfatter træning sammen med de franske værfts folk og dertil forskellige kendskabssejladser, træning i forskellige procedurer og tests. Det forventes, at redningsbåden og mandskabet på den er fuldt operationelt til redningsopgaver i løbet af februar.

Anholts nye redningsbåd Jacob Frederiksen. Foto: Steffen Fog / Forsvaret

The post Velkommen til Jacob Frederiksen – Anholt har fået ny redningsbåd first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0830
2,25 meter lang narhvaltand stjålet fra Nordsøen Oceanarium
Fiskeauktion2
Forbedrede faciliteter for fiskeriet i Hvide Sande Havn
Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn
En historisk muslingeskraber - Gammel fiskekutter på auktion
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Isbryderen Oden i havisen nord for Grønland. Foto- Martin Jakobsson, Stockholm University
Snart forsvinder havisen fra Arktis om sommeren – Det er faktisk sket før

Relaterede artikler