Fiskeriformand: “Jeg håber, at vi nu kan lægge Brexit bag os!”

Svend-Erik Andersen. Foto: Danmarks Fiskeriforening
Svend-Erik Andersen. Foto: Danmarks Fiskeriforening

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Kritisk fejl konstateret i dataudveksling hos fiskefartøjer
Politi-768x512
Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense

Der er stor glæde at spore hos de danske fiskeriforeninger, efter EU-Kommissionen har godkendt den største af støtteordningerne under EU’s Brexit-reserve.

Der er nu langt om længe udsigt til økonomisk kompensation til det danske erhvervsfiskeri, efter EU-Kommissionen lørdag godkendte den største af støtteordningerne under EU’s såkaldte brexit-reserve, så danske fiskere får mulighed for at ansøge om mere end 840 millioner kroner i kompensation for tab af kvoteværdi på grund af Brexit, og det vækker stor glæde i dansk fiskeri.

”Vi har kæmpet benhårdt for kompensation for de fiskekvoter, som blev taget fra dansk fiskeri i forbindelse med brexit-aftalen. Derfor er det glædeligt, at kompensationen nu er på plads. Jeg håber, at vi nu kan lægge brexit bag os og se fremad. Kompensationen sikrer, at fiskeriet fortsat kan bidrage med sunde og klimavenlige fødevarer og vigtige arbejdspladser i vandkantsdanmark. Derfor skal der lyde en stor tak til regeringspartierne og ministeren, der gennem hele forløbet har kæmpet for kompensation for kvoter, for arbejdspladserne og for dansk fiskeris fremtid,” lyder det fra formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

Han bakkes op af formand og fiskeskipper for Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Jens Rasmussen, som håber, at Brexit-hjælpen atter kan sætte gang i dansk fiskeri.

”Med brexit mistede danske pelagiske fiskerrettigheder for mere end 650 millioner kroner. Det har sat udvikling og omstillingen i sektoren i stå. Med muligheden for at søge kompensation for det tab, genskabes nu fundamentet for nødvendig omstilling til et grønnere og mere bæredygtigt pelagisk fiskeri,” siger han.

Brexit-midlerne er en del af de mange millioner kroner, der den kommende tid vil blive udmøntet til fiskerierhvervet, hvor en stor del af det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram (EHFAF) også vil blive udmøntet.

”Det er glædeligt, at kystfiskerne og kystfiskerordningen endeligt kan blive kompenseret for reduktionen i fiskeriet som følge af brexit. Det skånsomme kystfiskeri er motoren i den grønne omstilling i fiskeriet, og derfor er det vigtigt at blive kompenseret for tabet, så det skånsomme kystfiskeri fortsat spiller en central rolle i fremtiden,” lyder det fra formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Søren Jacobsen.

Midlerne går direkte til erhvervet og skal kompensere fiskere, der den 31. december 2020 ejede kvoter, som reduceredes som følge af brexit. Puljen åbnes i starten af maj 2023, hvorefter danske fiskere kan søge puljen på Fiskeristyrelsens hjemmeside, og pengene vil blive udbetalt snarest derefter.

En reaktion

 1. hvis EU hekjt vil lukke dansk fiskeri,
  må EU hoste op med flere penge…

  ellers går fiskerne fallit…

  og hvad med maskinfabrikker og værfter…
  konservesfabrikker…
  fiskehandlere….

  skal de bare gå konkurs?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0830
2,25 meter lang narhvaltand stjålet fra Nordsøen Oceanarium
Fiskeauktion2
Forbedrede faciliteter for fiskeriet i Hvide Sande Havn
Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn
En historisk muslingeskraber - Gammel fiskekutter på auktion
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Isbryderen Oden i havisen nord for Grønland. Foto- Martin Jakobsson, Stockholm University
Snart forsvinder havisen fra Arktis om sommeren – Det er faktisk sket før

Relaterede artikler