“Havnen er ikke et statisk sted – og gudskelov for det”

“Havnen er ikke et statisk sted – og gudskelov for det”

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Kritisk fejl konstateret i dataudveksling hos fiskefartøjer
Politi-768x512
Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense
Sætter fokus på maritime uddannelser – Mød Georg Stage i Odense

“Havnen er ikke et statisk sted – og gudskelov for det”

Københavns Havn er i konstant forandring. Nye brugere, projekter og aktiviteter betyder store udfordringer, men ikke mindst også nyt liv og udvikling. MaritimeDirect har taget en snak med administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, om havnens rolle og udfordringer i hovedstaden anno 2023.

Badegæster, havnearbejdere, kajakroere, krydstogtturister, lystfiskere, paddleboardere, havnerundfarter, søndagssejlads…

Hvis man ikke vidste meget bedre, lyder det unægteligt som en remse fra Egon Olsen, efterfulgt af et fnys og en frustreret mine. Selv den kære Egon Olsen ville dog nok miste pusten her og have svært ved at finde på en dækkende plan, for listen over nye aktiviteter, begivenheder og brugere i Københavns Havn er nærmest endeløs. Og selvom de mange forandringer bringer udfordringer, så er det netop det konstante hamskifte, der er charmen ved det hele og det, der føjer til havnens historie og skaber dens identitet som en integreret del af byen.

“Jeg hører heldigvis til dem, der trives med rigtig mange bolde i luften,” siger Anne Skovbro – frontkvinden for en af Danmarks livligste havne.

“Vi er i en meget spændende tid, og det, vi skal levere i de kommende år og havnens rolle i det, er super spændende. Grundforståelsen af, at funktionerne i havnen ændrer sig, er virkelig vigtig. I København er havnen jo, foruden at være en traditionel erhvervshavn, også vigtig i forhold til den grønne omstilling, for en række af byens virksomheder, byens kultur, det rekreative liv og meget mere. Så på den måde er havnen ikke blot en funktion, den hænger tæt sammen med byens historie, identitet, erhvervsliv og turisme.”

I knap fem år har Anne Skovbro været administrerende direktør i By & Havn, og med en baggrund som plandirektør i Københavns Kommune, har diskussionen om omdannelsen af havnen og dens rolle i byen fyldt meget hos hende igennem mange år.

“Vi ser en udvikling, der er gået i retning af, at havnen er blevet moderniseret og mere kompakt. Store dele af den tidligere industrihavn er nu bykvarterer, hvor man bader og sejler kajak. Så det, der fylder nu, er den rekreative havn, hvorimod erhvervshavnen fylder fysisk meget mindre end tidligere. Den transformation synes vi egentlig, vi lykkes meget godt med,” siger hun.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet MaritimeDirect. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

The post “Havnen er ikke et statisk sted – og gudskelov for det” first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0830
2,25 meter lang narhvaltand stjålet fra Nordsøen Oceanarium
Fiskeauktion2
Forbedrede faciliteter for fiskeriet i Hvide Sande Havn
Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn
En historisk muslingeskraber - Gammel fiskekutter på auktion
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Isbryderen Oden i havisen nord for Grønland. Foto- Martin Jakobsson, Stockholm University
Snart forsvinder havisen fra Arktis om sommeren – Det er faktisk sket før

Relaterede artikler