Rekordhøj vækst – ADP leverer historisk godt årsresultat

Rekordhøj vækst – ADP leverer historisk godt årsresultat

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Billede 1-4
Oliefilter er et grønt skridt på vejen
Foto: Toldstyrelsen
14 kilo narkotika fundet på stor dansk fiskerihavn

Rekordhøj vækst – ADP leverer historisk godt årsresultat

ADP fortsætter væksten og leverer i 2022 selskabets bedste årsresultat nogensinde med rekordhøj vækst i både omsætning og indtjening.

Havneselskabet ADP A/S, der står bag erhvervshavnene i Fredericia, Nyborg, Middelfart og Taulov Dry Port, kunne i 2022 med egne ord notere et ‘meget tilfredsstillende’ regnskab.

Havneselskabet kom således ud af de 12 måneder med en samlet omsætning på 195,8 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 10,2 procent i forhold til året forinden. Den store fremgang sikrer desuden ADP et resultat efter skat på 106,1 millioner kroner mod et 2021-resultat på 104 millioner kroner.

Samtidig kunne selskabet notere, at den samlede godsomsætning på havnene i Nyborg og Fredericia ender på 8,2 millioner tons gods mod 7,6 millioner tons i 2021, hvilket er en vækst på 7,9 procent.

De seneste års vækstinitiativer og igangsatte investeringer har styrket ADP’s markedsposition med nye forretningsområder, stigende godsmængder, en ejendomsportefølje i hastig udvikling samt en fremtidssikret havneinfrastruktur, og ADP har i 2022 mærket effekten af havnenes store betydning for Danmarks forsyningssikkerhed og for opretholdelse af forsyningskæderne for produktions Danmark i en tid med stigende uforudsigelighed på flere markeder.

“Med vores havnekapacitet, vanddybde, udstyr, faciliteter samt dedikerede medarbejdere på havneterminalerne har vi håndteret rekordhøje volumener på ADP-havnene, hvor især containere og fast-bulk har ligget på et meget højt niveau igennem året,” lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Fast bulk har leveret en samlet vækst på 22,9 procent svarende til 270 tusind tons. Med en fremgang på 113 tusind tons svarende til en vækst på 22,2 procent leverer agribulk et væsentligt bidrag hertil.

Containerforretningen har igennem hele året ligget på et ‘all time high’-niveau og sætter endnu en rekord med 110.646 TEU mod 104.284 TEU i rekordåret 2021, svarende til en stigning på 6,1 procent.

“Vores samlede kerneforretning har leveret på et ekstraordinært højtniveau, hvor både helårs effekten af udlejningsaktiviteterne i Taulov Dry Port og rekordhøje godsmængder inden for flere forretningsområder som containere, agribulk og biobrændsel bidrager til det historisk gode resultat. De rekordhøje volumener på havneterminalerne igennem 2022 er en påmindelse om, at ADP-havnene spiller en vigtig rolle i samfundet. På trods af at 2022 har været et år med stor usikkerhed i den kommercielle værdikæde, finansiel ustabilitet med stigende renter og urealiserede tab på værdipapirer, er det rigtigt fornuftigt, at vi leverer det bedste årsresultat nogensinde. Vores medarbejdere har – ligesom under de to foregående Corona-år – skulle vænne sig til en ny situation, hvilket har krævet en ekstraordinær holdindsats af alle medarbejdere,” siger CEO i ADP A/S, Rune D. Rasmussen.

The post Rekordhøj vækst – ADP leverer historisk godt årsresultat first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto: Toldstyrelsen
14 kilo narkotika fundet på stor dansk fiskerihavn
default
Trods stor håndtering af fisk - Millionunderskud på Hanstholm Havn
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

Relaterede artikler