By & Havn sætter gang i udbud af Lynetteholms fase 2

By & Havn sætter gang i udbud af Lynetteholms fase 2

Entreprenører fra både ind- og udland kan nu tilkendegive deres interesse for at byde på anden fase af Lynetteholms perimeter og kystlandskab. I udbuddet øger By & Havn kravene til at kunne dokumentere og reducere CO2-udledning set i forhold til Lynetteholms første fase.

Publisert Sist oppdatert
By & Havn sætter gang i udbud af Lynetteholms fase 2

Ud for Refshaleøen i Københavns Havn er første fase af Lynetteholms perimeter og stormflodssikring kommet helt oven vande og vil som planlagt stå færdig i løbet af den næste måned.

Havneselskabet By & Havn er derfor klar til at sætte gang i prækvalifikationen af de entreprenørvirksomheder, som ønsker at byde ind på at anlægge den sidste del af Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

By & Havn har som bygherre opdelt Lynetteholms fase 2 i tre entrepriser. Entrepriserne omfatter i hovedtræk Lynetteholms østlige, vestlige og nordlige perimeter, der til sammen udgør den sidste fase af Lynetteholms samlede omkreds.

Lige fra den indledende planlægning af udbuddet har By & Havn haft fokus på projektets CO2-udledning. Sammenlignet med udbuddet af Lynetteholms fase 1, vil By & Havn i udbuddet af fase 2 stille skærpede krav til, at entreprenørerne gør deres yderste for at reducere deres CO2-udledning hele vejen igennem anlægsarbejdet. Det fortæller havnebygmester og anlægschef i By & Havn Hans Vasehus.

“Det bliver et krav, at entreprenørerne gennem hele anlægsprojektet skal føre et CO2-regnskab, der med faste mellemrum revideres ved ekstern revision. På den måde vil vi tidligt kunne identificere et overforbrug, så ændringer vil kunne nå at blive gennemført undervejs i projektet,” lyder det fra havnebygmester og anlægschef ved By & Havn, Hans Vasehus.

Havneselskabet er opmærksom på, at branchen løbende bliver klogere på, hvordan man kan optimere arbejdet for at reducere CO2-udledning, og en del af entreprenørernes opgave bliver derfor også løbende at komme med forslag til, hvordan projektets bæredygtighedsprofil kan styrkes yderligere.

I forbindelse med udbuddet af Lynetteholms fase 1 vægtede bæredygtighed 10 procent ved evalueringen af tilbuddene. By & Havn har i udbuddet af fase 2 valgt at hæve denne vægtning til 15 procent. Det betyder, at interesserede entreprenører i endnu højere grad kommer til at konkurrere på at kunne bygge så CO2-venligt som muligt. Med andre ord vil entreprenørerne få flere point og stå stærkere i konkurrencen om opgaven, jo mindre et CO2-forbrug de kan realisere.

Forud for prækvalifikationen har By & Havn oplevet stor interesse for udbuddet af fase 2 og afholdt et informationsmøde for markedet, hvor flere både danske og udenlandske entreprenørselskaber deltog.

By & Havns udbud af fase 2 er blevet offentliggjort på EU’s udbudsportal. Ansøgningsfristen for prækvalifikation er den 4. maj 2023. By & Havn forventer at kunne offentliggøre de prækvalificerede selskaber midt maj, og tilbudsfristen for at byde på entrepriserne er fastsat til primo august. Endelig kontraktindgåelse ventes at ske i begyndelsen af september med forventet anlægsstart oktober 2023.

The post By & Havn sætter gang i udbud af Lynetteholms fase 2 first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS