Foto: Skagen Havn
Foto: Skagen Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Foto Danmarks Fiskeriforening
Fiskeriforening hilser ny dansk havplan velkommen
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal

Ejerne af det pelagiske fiskefartøj CATTLEYA har fået opført en lagerhal på cirka 1000 kvadratmeter opført Skagen Tørhavns areal.

Mange fiskere har faciliteter til opbevaring af deres grej på Skagen Havn – oftest placeret nær kajen. Kajnære arealer er imidlertid en knap ressource, da de fleste arealer på selve havnen bliver brugt til anden aktivitet, og netop derfor har man på Danmarks største fiskerihavn etableret Skagen Tørhavn A/S, der er beliggende i industrikvarteret i Skagen Nordvest – to kilometer fra havnen.

Her kan virksomheder og fiskere leje arealer, hvorpå det er muligt at opføre haller til opbevaring og vedligeholdelse af grej og materialer, ligesom det også er muligt at etablere kontorfaciliteter sammen med opførsel af hal, såfremt lejer har behov for det.

Ejerne af det pelagiske fiskefartøj CATTLEYA har netop fået opført den første lagerhal på Skagen Tørhavns areal; en hal på cirka 1000 kvadratmeter, og der er derfor godt med plads til diverse grejer. Uden for hallerne er der et fællesområde, som kan anvendes til oplag, samt parkering.

“Vi er meget glade for de mange kvadratmeter til opbevaring, så stor en hal kunne vi ikke finde på selve havnen og så betyder de 2 kilometers kørsel til Skagen Tørhavn mindre,” siger fiskeskipper på CATTLEYA, Morten O. Pedersen.

Også Cosmos Trawl A/S har lejet et areal til opbevaring af trawl og grej i Skagen Tørhavn. Det skete med en underskrevet aftale på fiskerimessen Danfish International i Aalborg i oktober 2021, hvor Cosmos Trawl lejede hele 2500 kvadratmeter.

“Ved Skagen Havn ser vi det som positivt, at vi med Skagen Tørhavn kan være medvirkende til at løse opbevaringsudfordringen, når det er småt med ledige arealer på selve havneområdet. Der er stadig ledige arealer i Tørhavnen, hvor der er mulighed for oplagring af materiel eller opførelse af haller,” siger direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Danmarks Fiskeriforening vil være en del af den grønne omstilling

Relaterede artikler