Vil mobilisere 100 millioner dollar – MSC udvider fond mod overfiskeri

Foto: MSC
Foto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Billede 1-4
Oliefilter er et grønt skridt på vejen
Foto: Toldstyrelsen
14 kilo narkotika fundet på stor dansk fiskerihavn

Marine Stewardship Council har annonceret et ambitiøst mål om at mobilisere 100 millioner dollar til at hjælpe med at beskytte havet og bæredygtige fiskeforsyninger i løbet af det næste årti.

Marine Stewardship Council (MSC) kaster nu yderligere ind i kampen om at stoppe overfiskeri. Det sker, efter organisationen har annonceret et mål om at mobilisere 100 millioner dollar til at hjælpe med at beskytte havet og bæredygtige fiskeforsyninger i løbet af det næste årti.

Annonceringen markerer en betydelig udvidelse af MSC’s Ocean Stewardship Fund, og organisationen opfordrer nu filantropiske organisationer, virksomheder og regeringer til at bidrage til fonden, som allerede har ydet mere end 100 bevillinger, herunder næsten 40 vækstøkonomier.

Disse fonde støtter en bred vifte af fiskerier og investerer i forskning og innovation for at forbedre fiskerimetoderne på vandet.

Blandt støttemodtagerne er blandt andet indonesiske fiskere, der tilpasser sig klimaændringernes indvirkning på blå svømmekrabber, sydafrikansk fiskeri, der reducerer bifangst af fugle, og ikke-industrielle fiskere i Middelhavet, der afprøver ny teknologi til beskyttelse af rokker.

Et nyt projekt, der skal vurdere hvilke risici, klimaændringer har for vildtfangede fiskerier og hjælpe dem med at tilpasse sig i fremtiden, har også modtaget støtte.

Siden 2018 har nonprofit-organisationen forpligtet sig til at afsætte 5 procent af den indkomst, de genererer fra licensering af brugen af MSC-miljømærket på salg af bæredygtige fisk og skaldyr, til Ocean Stewardship Fund, og i 2022 åbnede fonden for tredjepartsdonationer.

“I de fem år, der er gået siden oprettelsen af Ocean Stewardship Fund, har den støttet en imponerende række projekter, herunder mange innovative samarbejder mellem fiskerier og forskere. Vi er meget taknemmelige for vores bidragsydere, partnere og støtter, der deler vores vision om et sundt, blomstrende hav. Hvis vi ønsker at nyde fisk og skaldyr i dag og i fremtiden, er vi nødt til at reagere på omfanget af de udfordringer, som havet står over for. Ved at mobilisere 100 mio. dollars over ti år kan vi støtte mange flere samfund og virksomheder rundt om i verden, der er afhængige af havet for mad, sikkerhed og levebrød,” siger administrerende direktør for MSC, Rupert Howes.

MSC har allerede modtaget donationer til fonden fra MAVA Foundation, Walton Family Foundation og Hans Wilsdorf Foundation samt støtte fra miljøinvesterings-rådgivningsfirmaet Clarmondial.

En reaktion

  1. hvis der er overfiskeri og havene tømmes….

    hvad fiskerne og hele industrien så leve af?

    hvorfor kan fiskerne ikke selv finde ud af det?
    istedet ansættes alt for mange embedsmænd og biologer til kontrol og overvågning…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto: Toldstyrelsen
14 kilo narkotika fundet på stor dansk fiskerihavn
default
Trods stor håndtering af fisk - Millionunderskud på Hanstholm Havn
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Skagen Fiskerestaurant i Aalborg
Lukker og slukker - Kendt fiskerestaurant drejer nøjlen om
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

Relaterede artikler