Danske fiskere: Sameksistens mellem fiskeri og havvind er afgørende

Arkivfoto: Nicholas Doherty / Unsplash
Arkivfoto: Nicholas Doherty / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Foto Danmarks Fiskeriforening
Fiskeriforening hilser ny dansk havplan velkommen
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

Der skal være plads til både fiskere og havvindmøllerne. Sådan lyder det fra Danmarks Fiskeriforening efter regeringen i sidste uge fremlagde en plan om at reservere en tredjedel af det danske hav til havvind.

Regeringen fremlagde i sidste uge en plan om at reservere en tredjedel af det danske hav til havvind. En plan der kræver tæt dialog med fiskerierhvervet, hvis der både skal være plads til fiskeri og til de mange havvindmøller. Sådan lyder det fra Danmarks Fiskeriforening.

“Vi bakker op om den grønne omstilling. Der er plads til de mange havvindmøller, hvis de bliver placeret i dialog med fiskerierhvervet. Det afgørende er, at regeringen efterlever løfterne om sameksistens fra regeringsgrundlaget. Det er en forudsætning for at fiskerne fortsat kan bidrage med sunde og klimavenlige fødevarer og vigtige arbejdspladser. Fiskeriet skal med på råd, når havvindmøllerne skal placeres. Og som Socialdemokratiet og Venstre tidligere har slået fast, så skal vi kunne fiske i mølleområderne,” siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

I Danmarks Fiskeriforening er man derudover bekymret for, hvordan havmiljøet bliver påvirket, og man peger på, man skal have helt fast grund under fødderne så, man ikke ender med at ødelægge naturen.

“Det er et hidtil uset eksperiment med havmiljøet, som der iværksættes med de enorme anlæg. Det er derfor meget vigtigt, at konsekvenserne af udbygningen af havvindkraftværkerne analyseres og moniteres løbende. Det er helt afgørende, at havmiljøet og fiskebestandene ikke påvirkes negativt af de mange anlæg på havet og tilhørende kabler,” siger Svend-Erik Andersen.

I Danmarks Fiskeriforening peger man på, at det kan få store negative konsekvenser for vandkantsdanmark og for forsyningen af sunde og klimavenlige fødevarer, hvis havvindmøller og energiøer ender med at sætte en stopper for fiskeriet,

“Det får store negative konsekvenser, hvis udbygningen af vedvarende energi på havet af den ene eller anden årsag spænder ben for fiskeriet. Det gælder især i Nord- og Vestjylland, hvor fiskeriet har en helt særlig betydning ligesom forsyningen af sunde og klimavenlige fødevarer kommer til at lide et knæk. Samlet set vil det være rigtig skidt for Danmark,” udtaler Svend-Erik Andersen.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Danmarks Fiskeriforening vil være en del af den grønne omstilling

Relaterede artikler