Arkivfoto: DPFO
Arkivfoto: DPFO

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Foto Danmarks Fiskeriforening
Fiskeriforening hilser ny dansk havplan velkommen
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal

Fiskeriminister Jacob Jensen (V), har besluttet at fremrykke evalueringen af kameraprojektet til den 1. oktober 2023 for hurtigere at træffe beslutning om projektets fremtid.

Evalueringen af kameraprojektet på trawlfartøjer i Kattegat, der blev søsat for at reducere ulovligt udsmid af torsk, er fremrykket et kvartal, så den nu skal være færdig den 1. oktober 2023 frem for den 31. december 2023. Det oplyser Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri i en pressemeddelelse.

Læs også: Læsø-fisker – ‘Kameraovervågning er en psykisk belastning’

Ministeren vil på baggrund af evalueringen træffe beslutning om, hvorvidt der skal foretages ændringer i projektet. Samtidig vil ministeren arbejde for at skaffe flere incitamenter til at gøre det attraktivt at deltage i kameraordningen.

På baggrund af drøftelser med erhvervet har ministeren ligeledes besluttet af forlænge vejledningsperioden til slutningen af 2023.

I vejledningsperioden, som der hidtil løb frem til den 1. juli 2023, vil Fiskeristyrelsen primært vejlede fiskerne fremfor at sanktionere ved overtrædelser, medmindre der er tale om grove eller gentagne overtrædelser. Erfaringerne viser, at vejledning har en høj præventiv effekt.

Læs også: Undersøgelse slår fast – Direkte forbindelse mellem overvågningen og stress

“Vi har et stort problem med den reducerede torskebestand i Kattegat, og derfor har jeg haft flere møder med fiskerne om den kameraordning, der er indført. Jeg vil gerne kvittere for den gode dialog, jeg har haft med Danmarks Fiskeriforening. Den har været konstruktiv og på den baggrund har jeg besluttet at fremrykke evalueringen af kameraprojektet, så vi hurtigere kan få en afklaring af projektets fremtid. Jeg vil gerne se, hvad evalueringen viser af resultater, så jeg kan træffe en beslutning på det bedst mulige grundlag. Det er vigtigt for mig at finde en holdbar løsning, der både tager hensyn til fiskerne og beskyttelsen af vores fiskebestande. Jeg kan lytte mig til, at der i fiskeriet er et stort ønske om et samarbejde om en frivillig ordning, hvor fartøjerne har klare incitamenter til at deltage,” lyder det fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen.

Læs også: Leder: Opråb til den nye regering – Genovervej kameraovervågningen!

Tal og fakta:

  • Torskebestanden i Kattegat er siden slutningen af halvfemserne faldet med cirka 90 procent.
  • Der blev i 2022 landet jomfruhummer fanget i Kattegat for en værdi af 134 millioner kroner.
  • Danmark har i en erklæring over for EU-Kommissionen i 2019 tilkendegivet, at der vil blive monteret elektronisk monitorering på hovedparten af trawlfiskeriet i Kattegat. Erklæringen var med til at sikre en bifangstkvote for torsk, der muliggjorde fortsat fiskeri efter jomfruhummer, hvor torsk er en uundgåelig bifangst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Danmarks Fiskeriforening vil være en del af den grønne omstilling

Relaterede artikler