Sashimi Royal leverer i dag yellowtail kingfish til 16 lande her i blandt Danmark. Foto: Sashimi Royal
Sashimi Royal leverer i dag yellowtail kingfish til 16 lande her i blandt Danmark. Foto: Sashimi Royal

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Foto Danmarks Fiskeriforening
Fiskeriforening hilser ny dansk havplan velkommen
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

Sashimi Royal, der har til huse i Hanstholm og opdrætter yellowtail kingfish, der blandt andet bruges til sushi, investerer massivt i den fremtidige drift, og er snart klar med en helt ny produktionshal, mens man i starten af 2023 opkøbte ejendommen ved siden af deres hidtidige domicil i Hanstholm.

Tekst af Jonas Hooge

Udvidelsen af produktionen gør, at man fra næste år kan fordoble produktionen, så man i 2024 vil kunne opdrætte godt 1000 tons, mod lidt mere end 500 tons i år i Hanstholm. En voldsom vækst, der gerne skulle være med til, at gøre Sashimi Royal til en god forretning.

“Vi blev stiftet tilbage i 2015, dengang af danske og norske investorer, ud fra en idé om, at man ville lave yellowtail kingfish på land. Vi er startet ud fra scratch, og har forsøgt fra start med at få fiskene til at gyde, og da det lykkedes, gik arbejdet i gang med at få dem til at vokse sig store. Det har vi ligesom knækket koden på nu, i forhold til hvordan vi skal dyrke fiskene, og nu er vores udfordring så at have kapacitet nok, hvilket er grunden til, at vi udvider,” fortæller Søren Mattesen, CEO i Sashimi Royal.

I 2020 gik de norske medejere, Nordiq Aquafarms, ind og købte alle aktierne i firmaet, hvilket betyder, at Sashimi Royal i dag er 100 procent norskejet. De ejer også Maximus, hvor fiskene udklækkes, inden de transporteres til Hanstholm til videre opdræt.

Sashimi Royal beskæftiger godt 20 personer, og selvom produktionen forøges markant, så forventer Søren Mattesen ikke, at der skal ansætte mange flere lige foreløbigt. Til gengæld begynder de selv at stå for bearbejdningen af fisken til sommer – og dermed hele processen.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Danmarks Fiskeriforening vil være en del af den grønne omstilling

Relaterede artikler