Har knækket koden – Sashimi Royal er klar til yderligere vækst

Foto: Nordic Kingfish Hanstholm

Sashimi Royal, der har til huse i Hanstholm og opdrætter yellowtail kingfish, der blandt andet bruges til sushi, investerer massivt i den fremtidige drift, og er snart klar med en helt ny produktionshal, mens man i starten af 2023 opkøbte ejendommen ved siden af deres hidtidige domicil i Hanstholm.

Publisert Sist oppdatert

Tekst af Jonas Hooge

Udvidelsen af produktionen gør, at man fra næste år kan fordoble produktionen, så man i 2024 vil kunne opdrætte godt 1000 tons, mod lidt mere end 500 tons i år i Hanstholm. En voldsom vækst, der gerne skulle være med til, at gøre Sashimi Royal til en god forretning.

“Vi blev stiftet tilbage i 2015, dengang af danske og norske investorer, ud fra en idé om, at man ville lave yellowtail kingfish på land. Vi er startet ud fra scratch, og har forsøgt fra start med at få fiskene til at gyde, og da det lykkedes, gik arbejdet i gang med at få dem til at vokse sig store. Det har vi ligesom knækket koden på nu, i forhold til hvordan vi skal dyrke fiskene, og nu er vores udfordring så at have kapacitet nok, hvilket er grunden til, at vi udvider,” fortæller Søren Mattesen, CEO i Sashimi Royal.

I 2020 gik de norske medejere, Nordiq Aquafarms, ind og købte alle aktierne i firmaet, hvilket betyder, at Sashimi Royal i dag er 100 procent norskejet. De ejer også Maximus, hvor fiskene udklækkes, inden de transporteres til Hanstholm til videre opdræt.

Sashimi Royal beskæftiger godt 20 personer, og selvom produktionen forøges markant, så forventer Søren Mattesen ikke, at der skal ansætte mange flere lige foreløbigt. Til gengæld begynder de selv at stå for bearbejdningen af fisken til sommer – og dermed hele processen.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS