MSC-fond uddeler millioner til bæredygtige fiskeriprojekter

Foto: MSC
Foto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Foto Danmarks Fiskeriforening
Fiskeriforening hilser ny dansk havplan velkommen
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal

26 bæredygtige fiskeriprojekter – her i blandt fire nordiske projekter – har modtaget 6,35 millioner kroner fra MSC’s Ocean Stewardship Fund.

Mærkning af hajer for at måle deres overlevelse, specialudstyr til at frigive truede skildpadder og LED-lys, der holder havfugle ude af nettene, er blandt de 26 projekter, som i 2023 finansieres af fonden Ocean Stewardship Fund (OSF). Det oplyser Marine Stewardship Council, der står bag OSF, i en pressemeddelelse.

Helt præcist er der tale om 6,35 millioner kroner, der tildeles fiskeri, forskere, NGO’er og studerende fra 15 lande, og i år er blandt andet givet tilskud til et grønlandsk projekt, der vil reducere bifangst af havfugle i stenbiderfiskeriet, ved blandt andet at montere LED-lys på nettet.

I Alaska vil OSF-midler gøre det muligt at udvikle en ny app, der skal gøre det muligt for laksefiskere at registrere interaktioner med bestemte havfuglearter, for at hjælpe med at reducere truslerne mod disse havfugle, og i Ecuador vil OSF finansiere et forskningsprojekt, der mærker silkehajer, der ved et uheld fanges af fiskeriet. Her vil udnyttelse af satellitteknologi, når hajerne slippes ud i naturen, hjælpe forskere med at estimere overlevelsesgraden og bedre beskytte den sårbare art.

“Tillykke til alle Ocean Stewardship Fund-prismodtagerne i 2023. Disse projekter vil generere ny viden og indsigt, der vil hjælpe fiskeriet med at forbedre den måde, de fisker havene på, ved at reducere bifangst og fiskernes interaktion med sårbare arter og fugle. Vi er glade for at se, at tværsektorielle samarbejder ansøger om finansiering med fiskere, NGO’er og forskere, der indsender fælles ansøgninger. Sådanne partnerskaber er afgørende, hvis vi skal skalere løsninger og reagere på de presserende udfordringer, som vores have står over for,” lyder det fra MSC’s administrerende direktør, Rupert Howes.

Pengene i Ocean Stewardship Fund kommer blandt andet fra 5 procent af MSC’s årlige royalties fra salg af fisk og skaldyr med MSC’s blå mærke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Danmarks Fiskeriforening vil være en del af den grønne omstilling

Relaterede artikler