Gennembrud: Stort skridt mod bæredygtig skibsophugning

Gennembrud: Stort skridt mod bæredygtig skibsophugning

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
-zGahmtfFMgU-unsplash
Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet
Årets sild 1
I weekenden går det løs: Masser af debutanter i Årets Sild 2024
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals

Gennembrud: Stort skridt mod bæredygtig skibsophugning

Langt om længe har Bangladesh og Liberia ratificeret den såkaldte Hong Kong-konvention gennem Den Internationale Maritime Organisation. Det betyder et stort skridt fremad mod bæredygtig skibsophugning.

Selvom den internationale konvention for sikker og bæredygtig skibsophugning blev vedtaget under en diplomatisk konference i Hong Kong i 2009, så er der først nu sat en dato for at koncentionen træder i kraft.

Det sker den 26. juni 2025 – godt 16 år efter, at den oprindeligt blev vedtaget – efter landene Bangladesh og Liberia for ganske nylig har ratificeret den såkaldte Hong Kong-Konvention gennem Den Internationale Maritime Organisation (IMO).

Konventionen kan nemlig først træde i kraft, når mindst 15 lande, som til sammen repræsenterer mindst 40 procent af verdens handelsskibe målt efter bruttotonnage, deltager, ligesom skibsophugningskapaciteten for disse lande mindst skal være 3 procent af landenes samlede bruttotonnage.

Det mål er dog nu nået takket været deltagelse fra både Bangladesh, som er et af verdens største skibsophugningslande målt på kapacitet, og Liberia, der er en af verdens største flagstater målt på størrelse – til stor glæde for Danske Maritime.

“Vi hilser nyheden om, at Hong Kong-konventionen snart træder i kraft, meget velkommen. Den har været længe undervejs, men vi er glade for, at aftalen nu endelig kan udmøntes. Denne udvikling markerer et vigtigt skridt for den maritime branche, for der er globalt brug for mere sikker og miljøvenlig skibsophugning. Vi har i Danmark nogle yderst kompetente ophugningsværfter, som står klar til at hjælpe både danske og udenlandske rederier med opgaven, og konventionens intentioner ligger helt i tråd med den maritime industris stærke engagement i øget bæredygtighed,” siger CEO i Danske Maritime, Jenny Braat.

Når konventionen træder i kraft, skal skibe, der sendes til ophugning, medbringe en opgørelse over farlige materialer om bord, og de godkendte skibsophugningsfaciliteter vil være forpligtet til at udarbejde en skibsophugningsplan specifik for hvert individuelt skib. Desuden vil regeringer skulle sikre, at skibsophugningsfaciliteter under deres jurisdiktion overholder konventionen.

The post Gennembrud: Stort skridt mod bæredygtig skibsophugning first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
Billede 1-23
Månedens Skib: Atlantic Enterprise

Relaterede artikler