Månedens opskrift: Maskeret blomkål med rejer og dilddressing

Maskeret blomkål med rejer og dilddressing. Foto: Stefan Holmager Larsen
Maskeret blomkål med rejer og dilddressing. Foto: Stefan Holmager Larsen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
-zGahmtfFMgU-unsplash
Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet
Årets sild 1
I weekenden går det løs: Masser af debutanter i Årets Sild 2024
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals

Få retter skriger sommer på en tallerken som kombinationen af rejer, citron og dild. Men hvis man samtidig tilføjer blomkål som et skønt baggrundslærred, så opnår man et retro, kulinarisk kunstværk, som vil gøre selv 1980’erne og 1990’erne stolte.

Opskrift af Atsanee Gunhakhom

Selvom vi så småt er ved at sige farvel til sommeren, så er det ikke for sent at nyde en klassiker fra retrokøkkenet. Retten med det mundrette navn maskeret blomkål, der kombinerer den sunde spise med søde skaldyr, syrlig citrus og krydrede urter, passer nemlig perfekt til årstiden, hvor blomkålene endnu er i sæson, og vi så småt er ved at indstille os på at gå de kortere dage i møde.

Læg dertil at retten kan tilsættes alt lige fra ærter og champignoner til grønne asparges, æg eller tomater, og pludselig har man selv den kreative frihed til at gå i fodsporene på selv de største kulinariske kunstnere.

På FiskerBladet anbefaler vi at nyde retten med en kold hvedeøl eller et køligt glas hvidvin. Velbekomme!

Ingredienser
1 blomkålshoved (kogt og afkølet)
Strimlet salat
2 hårdkogte æg
6-8 søde cherrytomater
1 citron
250 gram rejer

Dilddressing
2,5 dl creme fraiche 9%
1 bundt friskhakket dild
2 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
En halv tsk sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at røre dressingen bestående af creme fraiche, mayonnaise, sennep og dild sammen og smag så til med sukker, salt og peber.

Placer herefter det kogte og afkølede blomkålshoved på et fad, og anret med salat og cherrytomater rundt om kålhovedet. Skær herefter æg og citroner ud i både og placer dem ovenpå salaten.

Hæld derpå et par skefulde af den lækre dressing over blomkålshovedet efterfulgt af rejerne. Herfra kan du ligeledes tilsætte blancherede grønne asparges, ærter eller andre friske grøntsager – kun fantasien sætter grænserne.

Pynt til sidst med frisk dild og server det maskerede blomkål med groft brød og resten af dilddressingen i en skål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
Billede 1-23
Månedens Skib: Atlantic Enterprise

Relaterede artikler