Royal Greenland investerer i Nordic Marine Nutrition

Foto: Royal Greenland

Som et led i den øgede indsats omkring udnyttelse af sidestrømme og biprodukter fra især torsk og rejer og som en del af virksomhedens pilotprojekt indenfor tangdyrkning overtog Royal Greenland 1. juni anpartsmajoriteten i Nordic Marine Nutrition.

Offentliggjort

Royal Greenland har overtaget anpartsmajoriteten i virksomheden Nordic Marine Nutrition. Det oplyser den grønlandske fiskerikoncern i en pressemeddelelse.

Investeringen kommer som et led i den øgede indsats omkring udnyttelse af sidestrømme og biprodukter fra især torsk og rejer og som en del af virksomhedens pilotprojekt indenfor tangdyrkning.

Royal Greenland indgik i starten af 2020 et samarbejde med Nordisk Tang med henblik på kompetenceudvikling indenfor tangområdet. Nordic Marine Nutrition er tidligere ejet af netop Nordisk Tang med CEO Kristian Ottesen i spidsen, hvorfor samarbejdet med Kristian Ottesen på ny formaliseres i Nordic Marine Nutrition.

I den nye konstellation, vil Nordic Marine Nutrition imidlertid ikke kun bidrage med viden indenfor tang, men også med stor erfaring og kompetencer indenfor udnyttelse af sidestrømme og biprodukter.

Royal Greenlands øgede fokus på sidestrømme er en naturlig forlængelse af en cirkulær tankegang, hvor der kontinuerligt arbejdes ind i hele værdikæden for fisk og skaldyr.

“Nordic Marine Nutrition besidder stor viden inden for sidestrømme – hvor de specielt har arbejdet med en række projekter inden for blandt andet dyrefoder. Vi forventer, de kompetencer, som bringes med ind, kan løfte vores eget arbejde med sidestrømme til næste niveau og ultimativt skabe øget værdi. Sidestrømme og afskær er en udfordring, hvor Royal Greenland har et uudnyttet potentiale, som vi ønsker at styrke indsatsen og indtjeningen på,” lyder det fra Group Purchacing Director hos Royal Greenland, Thomas Meiner Jensen.

Arbejdet med sidestrømme vil indledningsvis fokusere på rejeskaller, men senere hen også afskær fra torsk og torskeskind. Fiskeindustrien har generelt set ikke været førende på området og Grønland repræsenterer en udfordring logistisk set. Derfor vil der i opstartsfasen også være et stort fokus på at lære de forskellige produktionssteder at kende, så der kan opbygges en fornuftig volumen og et godt flow til produktionen.

Husk, at du i det nyeste nummer af magasinet FiskerBladet kan møde Royal Greenlands nye CEO Susanne Rajamand. Du kan læse hele magasinet ganske gratis lige her

Powered by Labrador CMS