Fiskeriformand i Sydvestjylland – ‘Fiskersprog er en svær en’

Thomas Rahbek Sloth. Foto: Svend Boye Thomsen
Thomas Rahbek Sloth. Foto: Svend Boye Thomsen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
-zGahmtfFMgU-unsplash
Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet
Årets sild 1
I weekenden går det løs: Masser af debutanter i Årets Sild 2024
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals

Thomas Rahbek Sloth overtog formandsposten for Sydvestjysk Fiskeriforening i Kreds Vest sidste år – et første år med gode udfordringer og en stejl læringskurve.

Thomas Rahbek Sloth overtog formandsposten i Sydvestjysk Fiskeriforening den 25. marts 2022, da Jesper Juul Larsen valgte at stoppe efter mange år på posten. Efter lidt over to år som chefkonsulent hos Thyborøn Havns Fiskeriforening blev Thomas Rahbek Sloth tilbudt at stille op som formand i Fiskeriforeningen.

“Det skyndte jeg mig at sige ja tak til, for der kunne jeg forhåbentlig bruge min juridiske baggrund og forståelse for det politiske til at gøre en forskel. Fiskeri har fyldt meget i mit barndomshjem, da min far var fisker, så jeg har altid haft en stor forståelse for erhvervet, selvom jeg ikke selv har været en aktiv del af det,” siger Thomas Rakbek Sloth.

Han reflekterer over det første år på posten, der har budt på en stejl læringskurve, men også udsigter til bedre vinde for fiskeriet.

“Der er rigtig mange jargoner i branchen, men fiskerne har eksempelvis også nogle sjove navne for fiskeområderne. Så én ting er at forstå sig på regler og forhold omkring fiskeriet, men det med at lære ’fiskerlingo’ er også en stor del af processen. Helt lavpraktisk gælder det om at få snakket med så mange som muligt, og det er sådan, jeg har grebet det an. Det har været en stejl læringskurve, og den er slet ikke slut endnu,” fortæller han.

Det går dog den rigtige vej, lyder det fra formanden, men det handler ikke kun om selv at forstå ‘sproget’, men ikke mindst at få det formidlet til det almene Danmark, hvor der er behov for at få skabt en bedre forståelse for fiskerne og erhvervet.

“Vi kan mærke, at politikerne har en bredere forståelse for, hvad fiskeriet er. Udfordringerne er ofte Hr. og Fru Danmark, der ikke altid har forståelse for det, så vi kæmper lidt imod nuancerne. Vi oplever dog, at der efterhånden er en bredere forståelse af, at fiskeriet måske ikke er så farligt, men jeg tror aldrig, at jeg vil kunne sige, vi er nået helt i mål. Vi vil altid være nemme at gøre til syndebukke og det nemme offer, så derfor skal vi være med fra starten og nuancere debatten, og det gælder om at være med helt nede i detaljerne og om at få fiskerne involveret så meget som muligt. Jeg synes selv, at det går godt på det punkt,” siger Thomas Rahbek Sloth.

Dette er et uddrag af en artikel fra vores seneste udgave af magasinet FiskerBladet. Klik her for at læse hele artiklen ganske gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Poul Erik Jessen
Ud af vagten: Havnedirektør fratrådt med øjeblikkelig virkning
dadab74e-b475-4b18-a6b2-39dcd163ae7f
Kandidatuddannelse i fiskeri: DTU indvier nyt campus i Hirtshals
Politiafspaerring_foto-Rigspolitiet-768x512
Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne
Billede 1-23
Månedens Skib: Atlantic Enterprise

Relaterede artikler