​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i to shippingvirksomheder

​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i to shippingvirksomheder

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien
Ål
Efter kritik: Dansk supermarkedskæde dropper salg af ål
Rødspætte fangst
Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben

​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i to shippingvirksomheder

Koldings største shippingvirksomhed, Svane Shipping A/S, bliver ny hovedaktionær i de to Vejlevirksomheder Lerche-Henriksen & Møller A/S samt Charles Petersen Vejle A/S. ​Målet er at optimere de to havnes faciliteter og øge aktiviteten i begge byer.

Det er nogle af de mest markante virksomheder i deres respektive havne, der med udgangen af oktober 2023 bliver slået sammen, når Svane Shipping i Kolding formelt overtager aktiemajoriteten i Vejle Shipping og Trading ApS. Det oplyser Svane Shipping i en pressemeddelelse.

Sidstnævnte har i en årrække fungeret som holdingselskab for shippingselskabet Lerche-Henriksen & Møller A/S (LHM) i Vejle, og tidligere på året gennemførte man her et opkøb af konkurrenten Charles Petersen Vejle A/S (CPV). Så reelt overtager Svane ikke aktiemajoriteten i bare én – men hele to virksomheder i én manøvre.

“Tendensen går også i vores branche mod konsolidering – at samle kræfterne i større enheder. Denne sammenlægning giver nogle fordele og nye muligheder i begge havne – både for at tiltrække nye kunder samt servicere nogle i øvrigt meget loyale kunder mere effektivt,” lyder det fra administrerende direktør hos Svane Shipping, Jesper Hansson.

Også for LHM- og CPV-ejer, Jacob Bogh Nielsen, giver sammenlægningen af shippingvirksomhederne god mening.

“Det er da en optimal måde at skabe fremtid vækst i vores lokale havne og samtidig fastholde arbejdspladser og nogle dygtige medarbejdere her. Vejle Havn har nogle virkelig gode åbne arealer til bulk, skærver, flis og den slags, mens Svane råder over store pakhusfaciliteter i Kolding. Det gør det muligt at segmentere mere og øge fragtmængden begge steder uden at havnene kapitaliserer på hinanden,” siger Jacob Bogh Nielsen, der har stået i spidsen for LHM siden 2016.

Rent praktisk bliver ledelsen af aktiviteterne i Vejle fremover et samarbejde imellem Jesper Hansson og Jacob Bogh Nielsen. Sidstnævnte fortsætter nemlig som medejer.

The post ​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i to shippingvirksomheder first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Foto Danmarks Fiskeriforening
Kaotisk Fiskerikommission forventes klar med anbefalinger inden nytår
Ål
Efter kritik: Dansk supermarkedskæde dropper salg af ål
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Fiskeristyrelsen
Straksregulering om vilkår for fiskeri af kuller i Skagerrak og Kattegat

Relaterede artikler