Slæbebåden Sibba. Foto: Hirtshals Havn
Slæbebåden Sibba. Foto: Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
77 ringbind forsvundet - Retssag mod Hjarnø Havbrug trækker ud
Foto Hanstholm Havn
Skotsk delegation på inspirationstur til nordvestjysk havn
Fiskeri i Hvide Sande Havn
Nyt i sagen om kutterdrab: Fiskere får yderligere en måned i fængslet

Der er stor tilfredshed fra en af Hirtshals Havns største kunder, Color Line, med havnens nye slæbebåd, Sibba. Samtidig har der været stor interesse for at købe den gamle slæbebåd, Tybring, som senest 1. december overtages af en ny, dansk ejer.

Siden Hirtshals Havns nye slæbebåd, Sibba, ankom for knap to måneder siden, har der været godt gang i både øvesejladser, bugseringer og skubbeopgaver, når færger og andre store skibe har skullet hjælpes sikkert til og fra kaj. Jo mere blæst, jo flere opgaver for Sibba, og efterårets første storme har allerede medført masser af arbejde for den nye slæbebåd.

“Den nye slæbebåd er valgt, netop fordi den kan fungere under de indimellem heftige vindforhold, der er i Hirtshals. Derudover styrker vi sikkerheden for eksisterende og kommende kunder, blandt andet fordi den nye slæbebåd har et pæletræk, altså hvor mange ton, en slæbebåd kan trække i stilstand, på over 30 ton, hvilket er mere end dobbelt så meget som den gamle,” lyder det fra Master Mariner and Fleet Manager ved Hirtshals Havn, Robert Hansen,.

En af dem, der allerede har nydt godt af stærke Sibba, er rederiet Color Line, der blandt andet sejler mellem Kristiansand og Hirtshals. Her fik færgen Superspeed 1 for nylig brug for hjælp til at komme godt fra land i Hirtshals.

“Jeg er positivt overrasket over, hvor effektiv Sibba er. Under vores sejlads havde vi vindstød af stormstyrke fra vest og på mere end 26 meter i sekundet. Vi fik hjælp fra Sibba, og under drejningen af færgen standsede vi ikke på trods af de hårde vindstød. Det er en stor forbedring af havnens faciliteter og ikke mindst for os som kunde,” siger kaptajn på Color Lines Superspeed 1-færge, Helge Ås.

Mens Sibba er godt i gang med sine opgaver, er der også nyt liv i sigte for den gamle slæbebåd, Tybring, som netop er blevet solgt til en dansk køber.

“Tybring har en god størrelse og er derfor relevant til mange forskellige formål, og vi har fået en hel del henvendelser fra seriøse købere. Vi er derfor rigtig glade for, at der nu er faldet en købsaftale på plads, som betyder, at slæbebåden får et nyt liv,” lyder det fra Robert Hansen.

Tybring overdrages senest 1. december til den endnu ikke offentliggjorte nye, danske ejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Millionbøde til østjysk havbrug for overproduktion af fisk
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november

Relaterede artikler