Udskældt trawlrapport er blevet droppet

En omstridt rapport om trawlfiskeriet fra Aarhus Universitet, som er betalt af Danmarks Naturfredningsforening, er blevet droppet af miljøminister Magnus Heunicke til stor tilfredshed hos Danmarks Fiskeriforening.

Publisert

Miljøminister Magnus Heunicke meldte onsdag ud, at en udskældt rapport om trawlfiskeriet i Kattegat fra Aarhus Universitet ikke bliver inddraget i de kommende forhandlinger om Fiskerikommissionens anbefalinger. Det sker efter flere danske og udenlandske forskere har udtalt kritik af rapporten, som viser en længere række fejl og unøjagtigheder.

Hos Danmarks Fiskeriforening (DFPO) ser man med tilfredshed på, at trawlrapporten er blevet droppet. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

"Jeg er tilfreds med, at ministeren melder klart ud, og dropper rapporten fra Aarhus Universitet. Det skal han have ros for. Vi er klar til at genstarte dialogen, og samarbejde om, hvordan vi kan styrke havmiljøet," siger formand for DFPO, Svend-Erik Andersen.

Klar til at beskytte

I fiskeriforeningen har man længe efterlyst fakta og proportioner i diskussionen om trawlfiskeriet i Danmark, og DFPO har ved flere lejligheder gjort det klart, af fiskerne er afhængige af et sundt havmiljø, og at fiskerne gerne vil bidrage til at sikre et sundt havmiljø.

"Der er mange presfaktorer, der skal tages livtag med for, at vi kan få et sundt havmiljø. I fiskeriet vil vi også bidrage, og vi er klar til en dialog om, hvordan vi kan beskytte havmiljøet. Vi står dog fast på, at indsatsen skal hvile på et solidt fagligt grundlag, og at nye beskyttede områder udpeges i dialog med fiskerierhvervet. Derfor håber jeg, at miljøministeren byder på en kop kaffe inden forhandlingerne om Fiskerikommissionens anbefalinger for alvor går i gang," siger Svend-Erik Andersen.

Fejlagtig kampagne

Avisen Jyllands-Posten har ligeledes afdækket, at Danmarks Naturfredningsforening, til trods for de blev advaret om de mange fejl, har brugt rapporten som grundlag for en kampagne imod fiskeriet med bundtrawl. Nu håber man i DFPO, at naturfredningsforeningen indstiller kampagnen og får rettet op på den misinformation, som de har spredt.

"Nu hvor miljøministeren har hældt rapporten ad brættet, håber jeg, at Danmarks Naturfredningsforening også følger trop. Deres kampagne imod trawlfiskeriet har ramt fiskeriet hårdt, og det er ikke rimeligt. Vi vil gerne samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening om at sikre et sundt havmiljø. Men det skal foregå på et ordentligt grundlag," lyder det fra Svend-Erik Andersen.

Powered by Labrador CMS