Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib

Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn. Foto: Milan Møller Pavlovic
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn.

Hør om DTU’s uddannelser i fiskeri, akvakultur og oceanografi, når forskningsskibet Dana besøger Hirtshals Havn den 21. maj.

Offentliggjort

Studerende, undervisere og studieledere står klar på havforskningsskibet Dana lørdag den 21. maj fra klokken 12.30 for at fortælle om studiemuligheder på DTU.

Arrangementet henvender sig primært til gymnasieelever og andre, der er på udkik efter uddannelsesmuligheder, men alle er velkomne.

Tre uddannelser er repræsenteret ved arrangementet:

  • Fiskeriteknologi (dtu.dk/fiskeri)
  • Akvatisk Videnskab og Teknologi (dtu.dk/ast)
  • Marin Ingeniørvidenskab (dtu.dk/ocean)

Uddannelserne er målrettet studerende, som interesserer sig for eksempelvis natur, miljø, klima, havet, vandløbene, blå bioøkonomi og bæredygtigt fiskeri, akvakultur samt fødevareproduktion.

Under arrangementet viser besætningen desuden rundt på det 78 meter lange, avancerede skib, som kun sjældent er åbent for offentligheden.

Som led i regeringens plan for udflytningen af videregående uddannelser flytter DTU’s uddannelser i ’Fiskeriteknologi’ og ’Akvatisk Videnskab og Teknologi’ til Hirtshals i løbet af de næste par år. De første 1½ år af uddannelsen i ’Fiskeriteknologi’ vil dog, som i dag, foregå på DTU’s campus i Sisimiut i Grønland.

Tid og sted
Tid: Lørdag den 21. maj 2022 kl. 12.30-17.30
Sted: Tværmolen, Hirtshals Havn, 9850 Hirtshals

Fakta om uddannelserne, som præsenteres på Dana

  • Fiskeriteknologi er en diplomingeniøruddannelse (4 år) rettet mod arbejdet som fiskeriingeniør. Der er fokus på hele værdikæden fra livet i havet over fiskeri og fangst til fødevareproduktion og ­teknologi samt bæredygtig forvaltning af fisk og skaldyr. En del af uddannelsen foregår i Grønland. Læs mere på www.dtu.dk/fiskeri
  • Akvatisk Videnskab og Teknologi er en kandidatuddannelse (2 år oven på en bacheloruddannelse) med fokus på akvatiske økosystemer og organismer og deres indflydelse på klimaet, bæredygtig fangst og akvakulturproduktion af fisk og skaldyr samt miljøvurdering og forvaltning af hav, søer og vandløb. Læs mere på www.dtu.dk/ast
  • Marin Ingeniørvidenskab er en kandidatuddannelse (2 år oven på en bachelorudannelse), som har fokus på bæredygtig udvikling af den blå økonomi og de maritime industrier som havvind, skibsfart, fiskeri og kystteknik. Der er tale om en ny uddannelse, som starter i september 2023.
Powered by Labrador CMS