Millionindsprøjtning skal gøre danskernes mad grønnere

Et af projekterne vil udvikle en ny type foder baseret på hestebønner til brug i fiskeopdræt.

I alt 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, der skal skabe en grønnere dansk fødevareproduktion.

Der er store gevinster at hente for både klima og miljø, når der udvikles grønnere fødevarer og smartere produktionsmetoder. Derfor får 24 projekter nu et økonomisk rygstød på samlet 169,5 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUPD. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelese.

Blandt de 24 projekter er flere målrettet fiskeindustrien. Et af projekterne vil således samle relevante aktører og eksperter for at få en bedre forståelse af miljøkonsekvenserne i værdikæden for forskellige fisk og skaldyr importeret fra udlandet, mens et andet projekt vil udvikle og teste et miljøvenligt, lavpraktisk vandbehandlingsværkstøj til fiskeoprætindustrien, som kan forebygge sygdomme og dermed sikre bedre økonomi og dyrevelfærd. Endnu et af projekterne vil udvikle en ny type foder baseret på hestebønner til brug i fiskeopdræt.

"Den grønne omstilling af vores fødevaresektor er afgørende for at skabe mere bæredygtige og klimavenlige måltider på danskernes tallerkener. Derfor er jeg glad for, at vi med 269 millioner kroner til udvikling og demonstration kan sætte yderligere fart på denne vigtige indsats," lyder det fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).

GUDP har desuden netop åbnet en ny ansøgningsrunde med yderligere 100 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS