30 fiskebørnehaver skal styrke fiskebestanden i færgehavn

Fiskebørnehaver i Ebeltoft Færgehavn.

Biodiversiteten i Ebeltoft Færgehavn skal styrkes med 30 nye biohuts - også kendt som fiskebørnehaver.

Offentliggjort

Fiskeynglen i Ebeltoft Færgehavn skal have bedre vilkår. Derfor har Sund & Bælt valgt at installere 30 biohuts - også kendt som fiskebørnehaver - som skal hjælpe småfisk og fiskeyngel til lettere at finde føde og gemme sig for større rovfisk. Det oplyser Sund & Bælt, der ejer og driver forbindelserne over Storebælt og Øresund, i en pressemeddelelse.

En biohut består af et stort stålbur, som indeholder en mindre gitterkasse fyldt med tomme, rensede østersskaller, hvorpå alger og små organismer kan vokse. Dermed tilbydes småfisk og fiskeyngel både føde og sikkerhed fra større rovfisk.

"Det er vores faste målsætning, at vores infrastruktur skal understøtte den lokale biodiversitet, og der var det oplagt at stille havnen til rådighed for fiskebørnehaverne, og give fiskeynglen bedre vilkår," lyder det fra strategikonsulent i Sund & Bælt, Eva Fiil Nielsen.

DTU Aqua har sammen med Naturpark Lillebælt i 2023 undersøgt effekten af 56 fiskebørnehaver, og her viste resultaterne, at der på blot et enkelt år var sket en fordobling af fisk som torsk, havkarusse og toplettet kutling ved fiskebørnehaverne, sammenlignet med andre områder i marinaerne uden fiskebørnehaver.

Powered by Labrador CMS