Dansk-norske samarbejder i fokus hos Nor-Fishing

Pavilion of Denmark under en tidligere udgave af Nor-Fishing.

For danske leverandører til fiskeindustrien er Norge et vigtigt eksportmarked. Mange danske virksomheder har allerede stærke norske samarbejder og kommer til Nor-Fishing for at udvide deres aktiviteter i nabolandet.

Offentliggjort

Historiske bånd og geografisk nærhed gør Danmark og Norge til tætte handelspartnere. Inden for fiskeriindustrien er Norge et vigtigt marked for danske leverandører, og derfor er Nor-Fishing også en af årets vigtige begivenheder, når Danish Export – Fish Tech sammen med 45 danske udstillere til august drager til Trondheim med Pavilion of Denmark.

"Vi har stærke kompetencer inden for udstyr til fiskeindustrien, og de danske leverandører er i topklasse, når det gælder kvalitet, service og innovative løsninger. Der er global efterspørgsel, men traditionelt er Norge et vigtigt marked for os, og derfor er jeg glad for, at vi igen kan deltage i Nor-Fishing med så stor en gruppe danske virksomheder," siger Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech i Danish Export Association, der står bag den danske fællesstand, i en pressemeddelelse.

Daniamant – debutant med ny norsk portefølje

Messer er muligheder for at møde nye partnere og kunder på nye markeder, og en dansk debutant hos Nor-Fishing er Daniamant, der producerer en bred vifte af sikkerhedsløsninger og navigationsudstyr til den maritime sektor. Daniamant leverer et bredt program af sikkerhedslamper, og denne del af forretningen samt virksomhedens tilstedeværelse i Norge er for nylig blevet styrket gennem købet af hele belysningsporteføljen fra norske Jotron AS. 

Produkterne er udviklet til mærkning af blandt andet net og langlinefiskeredskaber, bøjer, seismiske kabler, ankerkæder og fortøjninger, havbrug, oliekabler og offshoreanlæg. ML-serien, som den kaldes, har et modulært design, hvilket gør disse markeringslys brugervenlige under enhver service og reparation.

"Med en stor industri inden for fiskeri, offshore og akvakultur er Norge et vigtigt marked for os, og med købet af produktporteføljen fra Jotron AS styrkes vi på det norske marked. Vi har overtaget et stærkt brand, og vi ser frem til at kunne fortsætte Jotrons stærke service og levering af produkter af høj kvalitet til eksisterende og nye kunder," siger Kevin Rough, CEO hos Daniamant

Carsoe – pålideligt udstyr og bedre arbejdsmiljø ombord

Producenter af procesudstyr er en vigtig leverandørgruppe til fiskeindustrien, og blandt udstillerne hos Nor-Fishing finder vi Carsoe, der leverer procesudstyr og komplette produktionslinjer til fiskefartøjer. For Carsoe er Norge et vigtigt marked, og en af de faktorer, der har sikret virksomhedens globale succes, er et stærkt fokus på service og vedligeholdelse.

"For os er det vigtigt, at vores kunder kan opleve pålidelighed i mange år. Generelt oplever vi, at danske virksomheder er gode til at levere løsninger, der holder, og samtidig er gode til at levere den service, der skal til for at sikre stabil drift over en lang periode. Det betyder, at nedbrud undgås, og at de samlede ejeromkostninger er meget lavere for kunden," siger Anders Kirkebak Poulsen, Carsøe.

Ud over pålidelige løsninger har Carsoe også fokus på, hvordan innovation kan forbedre processer og sikre et bedre arbejdsmiljø. Det sker blandt andet gennem en helt ny produktionslinje til krabbemadlavning ombord. I foråret leverede Carsøe en komplet fabrik til Ervik Havfiskes nyeste skib, Frøyanes. Fabrikken er opdelt i to dele med en krabbeline og en rejeline, så skibets kapacitet kan bruges til flere kvoter.

Dampen fra krabbekogning kan forårsage luftvejsinfektioner hos fabriksarbejdere, og på et lukket, kompakt fabriksdæk er dette især vigtigt for at reducere denne damp. Med den nye tilberednings- og kølemetode reduceres dampen i fabriksdækket betydeligt. Dette er med til at sikre et langt bedre arbejdsmiljø for arbejderne om bord.

Pavilion of Denmark er placeret i hal A - stand A-119 og i hal D - stand D-355 og er støttet af The Trade Council.

Powered by Labrador CMS