Skotsk delegation på inspirationstur til nordvestjysk havn

Foto: Hanstholm Havn

Der blev knyttet nye kontakter, lyttet og svaret på spørgsmål, da en delegation, med skotsk regeringsrepræsentation og store industrispillere indenfor energiområdet, i sidste uge var på besøg på Hanstholm Havn.

Offentliggjort

Over 20 aktører, der alle aktivt arbejder med reduktion af CO2-udledning – her i blandt en repræsentant fra den skotske regering og industriens store projektudviklere – har været på besøg på havnen i Hanstholm. Det oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Nordsøen spiller en stor rolle i den grønne omstilling, både i forhold til udvikling af havvind, men ikke mindst muliggør Nordsøen et samarbejde på tværs af landene i regionen igennem integreret teknologi og transmission. Besøget i Thy var valgt som programpunkt på besøget i Danmark, blandt andet fordi Hanstholm er strategisk placeret i forhold til tre af de otte kystnære områder, som Energistyrelsen tidligere har udpeget til at have et stort potentiale for lagring af CO2.

Gæsterne blev først modtaget ved Hanstholm Fyr af borgmester Niels Jørgen Pedersen, og inden konsulent i Thisted Kommune Jens Therkelsen sørgede for en gennemgang af de muligheder, som kan udvikles på Hanstholm Havn, inden havnechef Søren Zohnesen tog gruppen med en tur på kajen, så de fik fornemmelsen af de store arealer, som kan sættes i spil, når der skal logistiske løsninger til den grønne omstilling.

“Det var et meget spændende besøg. Vi mødte en meget engageret gruppe af mennesker, med en virkelig stor viden om CCUS-området, og de viste stor interesse for det, vi kunne præsentere dem for. Der var mange gode snakke og en spændende dialog i gang. Både dem og os imellem, men også de mange aktører imellem,” lyder det fra Søren Zohnesen om besøget.

For Thisted Kommune er arbejdet med fremtidens muligheder med at skabe erhvervsudvikling på Hanstholm Havn et fokusområde. Bliver havnen et CO2-hub for ind- og udskibning, vil det nemlig være naturligt for flere at vende blikket mod Hanstholm, når en del af CO2’en skal sættes i spil som ressource i for eksempel PtX-sammenhæng.

Det var Den Danske Ambassade i London, som stod i spidsen for turen, der på et døgn også bragte de mange gæster forbi Aalborg og Lemvig.

Powered by Labrador CMS