Plan for havvindmøllepark i Kattegat er vedtaget

På baggrund af en miljøvurdering af planen for Hesselø Havvindmøllepark og de indkomne høringssvar har Energistyrelsen i løbet af sommeren vurderet, at det er muligt at vedtage planen.

Publisert

Danmark er kommet er stort skridt nærmere en ny havvindmøllepark i Kattegat. Det står klart, efter Energistyrelsen i midten af juli valgte at vedtage planen for for Hesselø Havvindmøllepark på baggrund af miljøvurderingen og de indkomne høringssvar. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Planen for Hesselø Havvindmøllepark, der skal ligge i skal ligge i Kattegat, beskriver rammerne for parken og fastsætter de overordnede rammer for kommende anlægsprojekter for Hesselø Havvindmøllepark, og dermed står det altså klart, at havvindmølleparken kommer til at bestå af vindmøller, kabler samt eltransformerende anlæg og planlægges nettilsluttet ved Hovegård Højspændingsstation.

Udbuddet af Hesselø Havvindmøllepark, der står til at få en samlet kapacitet på mellem 800 og 1.200 MW, blev offentliggjort den 22. april 2024, og der er budfrist den 1. april 2025. Vinderen af udbuddet vil skulle foretage en miljøkonsekvensvurdering af den konkrete havvindmøllepark.

Powered by Labrador CMS