To nordjyske dambrug kan igen sælge fisk

Foto: John Werner / Unsplash
Foto: John Werner / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Fire på stribe
Fiskerne siger nej til kamera-overvågning
Christiansoefarten
Christiansø-færge håber også på gratis sommersejlads
Screenshot 2021-10-22 at 10.22
RAL sætter dato på udflytning fra Aalborg

Fiskesygdommen IHN har hen over sommeren lagt en række begrænsninger på dambrug og lystfiskesøer. Nu ophæver Fødevarestyrelsen restriktionerne på to nordjyske dambrug, der ikke blev ramt af sygdommen.

​To nordjyske dambrug kan igen sælge fisk og fiskeyngel til andre dambrug og lystfiskesøer samt eksportere deres fisk til udlandet. Det ligger fast efter Fødevarestyrelsen har vurderet afvandingsforholdene på dambrugene og konkluderet, at risikoen for at vand med IHN kan smitte dambrugene, er ubetydelig. Årsagen er, at begge dambrug får deres vand fra underjordiske kildevæld. Dambrugene var da heller ikke i blandt dem, der blev ramt af IHN i sommer.​

“Alle dambrug og lystfiskesøer kan søge om at komme ud af restriktionszonerne, hvis de kan dokumentere, at deres lokale forhold betyder, at der ikke er en smitterisiko,” forklarer sektionsleder i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Tim Petersen. Han glæder sig over, at to ud af i alt syv dambrug, nu igen kan handle med omverdenen uden restriktioner.

Da den alvorlige fiskesygdom IHN i sommer bredte sig til dambrug og fiskesøer i Danmark, lagde Fødevarestyrelsen en række begrænsninger på virksomhedernes muligheder for at sælge blandt andet fisk og fiskeyngel, sådan som det er fast praksis ved udbrud af alvorlige sygdomme blandt dyr.

Også fiskesøernes muligheder for at invitere lystfiskere inden for med snøren, blev lukket ned. Alt sammen for at undgå at fiskesygdommen, der er dødelig for fisk, men ufarlig for mennesker, spredte sig. Samtidig blev lystfiskere pålagt at desinficere deres udstyr, når de havde fisket i søer og åer i de tilsammen fem restriktionszoner, som blev oprettet i Jylland.

Det seneste udbrud af fiskesygdommen IHN blev konstateret 12. august i et dambrug ved Kolding.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Redningsfartøjet Det norske veritas
Dansk kæmpetrawler gik på grund i Lofoten
Her er Verdens nye største containerskib
Her er Verdens nye største containerskib
Foto Visit Greenland Unsplash
Rusland presser på - Vil samarbejde med Grønland om fiskeri
DCIM101MEDIADJI_0478
Se billederne: DanFish International er slut for denne gang
Se videoen: Her løftes passagerdæk på verdens største hurtigfærge
Se videoen: Her løftes passagerdæk på verdens største hurtigfærge

RELATED POSTS