Syv ulovlige garn på samlet 420 meter bjærget i Aarhus Bugten
Fiskerikontrollen faldt i slutningen af juli over syv ulovlige garn i Aarhus Bugten. De ulovlige redskaber blev taget i bevaring, og fangsten blev genudsat.
Læs også:
-
Hollandsk fisker idømt fængsel og udvisning
-
Fiskerikontrollen finder mere end 60 ulovlige ål i det fynske øhav
-
Ulovlige fiskeredskaber konfiskeret efter kontrol ved Livø Stenrev
-
Fiskerikontrollen stiller skarpt på reglerne for tilladte redskabstyper
-
Virtuel analyse bag – Sådan udvælges fiskefartøjer til kontrolbesøg
Sommerferien til trods, så har der været nok at se til for fiskerikontrollen. Da Fiskeristyrelsen i løbet af juli modtog for en anmeldelse om ulovligt garn i Aarhus Bugten sende de derfor fiskerikontrolskibet Havørnen afsted til området, hvor de hurtigt kunne konstatere, at ikke alle havde fulgt reglerne.
Fiskerikontrollørerne bjærgede således i alt syv ulovlige garn med 15 sorthummere og 11 taskekrabber. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.
Garnene var markeret med fiskekugler og dunke, hvilket er i strid med gældende regler. Ifølge reglerne skal garn nemlig være markeret med vager. Derudover manglede der mærkning med ID og fiskerinummer, hvilket er lovpligtigt.
Redskaberne blev derfor bjærget, og de 15 hummere – hvoraf flere var med rogn – samt de 11 taskekrabber blev genudsat.
"Fundet af ulovlige garn i Aarhus Bugten er meget bekymrende. Ulovlige garn har alvorlige konsekvenser for fisk og havmiljø. Mejl Flak er et område med høj biodiversitet og blandt andet en bestand af marsvin. Reglerne er til for at beskytte vores ressourcer og bidrage til at sikre, at der også er fisk i havene i fremtiden," lyder det fra overstyrmand på Havørnen, Rolf Erick Hougaard Fejerskov.
Bjærgningen af de ulovlige garn tog næsten to timer, og i alt blev syv garn med en samlet længde på cirka 420 meter bjærget.
De ulovlige redskaber blev taget i bevaring, og såfremt det lykkes for fiskerikontrollen at finde frem til ejeren, så kan vedkommende altså se frem til at modtage en bøde for det ulovlige fiskeri.
Kontrollen af fiskeredskaber sikrer, at fiskeriet udøves korrekt, og at det foregår i lovlige områder. Hvis man har mistet sine fiskeredskaber, skal det anmeldes til Fiskeristyrelsen. Ulovlige garn kan nemlig have alvorlige konsekvenser for havmiljøet.