Fiskerikontrollen finder mere end 60 ulovlige ål i det fynske øhav

Der var bid på krogen, da Fiskerikontrollens skib Havternen i weekenden var på kontrol i de fynske farvande.

Et tip fra en borger fik i weekenden Fiskeristyrelsens kontrolskib Havternen til at rykke ud i det fynske øhav, hvor 16 ulovlige ruser med mere end 60 ål og en stor mængde krabber, torsk og skrubber blev bjærget.

Offentliggjort

Det er desværre ikke alle fiskere, der holder sig til reglerne. Det er konklusionen efter Fiskeristyrelsens kontrolskib Havternen i weekenden var på kontrol i det fynske øhav.

I strædet mellem Ommelshoved og Halmø fandt kontrolskibet 16 kasteruser, der var afmærket med to lokkeænder men ellers manglede identifikation. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge reglerne skal alle redskaber mærkes med synligt ejer-ID og fiskeritegn, ligesom de skal afmærkes med synlige vager. Derudover er det slet ikke lovligt at fange ål i øjeblikket, da ålefiskeriet i saltvand er lukket i perioden 15. september 2024 og frem til 15. marts 2025.

"Ved denne kontrol ved Ærø har vi desværre kunne konstatere brud på en række regler i fiskerilovgivningen. Udover at være opsat ulovligt uden afmærkning, manglede redskaberne også den lovpligtige identifikation. Der var mere end 60 ål i ruserne, som også indeholdt et større antal krabber og torsk. Alle blev genudsat, da vi fjernede ruserne," forklarer skibsfører på Havternen, Jacob Anderson.

Det var ikke muligt for fiskerikontrollen at identificere ejeren af de ulovligt opsatte ruser, og politiet er derfor blevet underrettet om, at Havternen har bjærget dem.

Fra årsskiftet 2024 er der kommet nye skærpede regler for fiskeri med blandt andet ruser. Det gælder både redskabernes udformning såvel som begrænsninger i antal multitejner og fredningstider af truede arter som eksempelvis ålen.

Ulovligt fiskeri straffes som regel med en bøde, der er proportionel med de konstaterede overtrædelser.

Powered by Labrador CMS