Fiskeristyrelsen tilfører flere penge til vandløbsrestaurering

Midlerne skal gå til restaurering af vandløb

Tilskudsordningen Vandløbsrestaurering EHFAF, der åbnede den 14. juni i år, har fået tilført yderligere 31,1 millioner kroner i 2024, der skal gå til projekter, som fjerner spærringer, etablerer gydepladser og forbedrer vilkårene for fisk, flora og anden fauna i de danske vandløb.

Publisert

Den afsatte pulje i 2024 til Vandløbsrestaurering EHFAF er blevet overansøgt. Derfor har Fiskeristyrelsen valgt at tilføre 31,1 millioner kroner til tilskudsordningen, så den samlede pulje i 2024 nu er på i alt 131,8 millioner kroner. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

De tilførte midler er uforbrugte midler fra tidligere ansøgningsrunder til vandløbsrestaurering.

Tilskudsordningen er en del af det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram (EHFAF) og har til formål at sikre god miljøtilstand i de danske vandløb og forbedre forholdene for fisk, flora og anden fauna. Det skal også understøtte, at Danmark når EU’s målsætning om god økologisk tilstand i vandløbene.

Under ordningen kan kommunerne søge om tilskud til projekter om henholdsvis forundersøgelse og gennemførelse af de restaureringsindsatser i vandløbene, der er udpeget i Vandområdeplan 3 (VP3).

Ansøgningsperioden er åben til og med den 30. september 2024.

Powered by Labrador CMS