Nordhavn Power Solutions sikrer sig ordre på metanolbaserede generatoranlæg

Salgsdirektør Jørk Rudolph.

Nordhavn Power Solutions skal levere to metanolbaserede generatoranlæg til en større hybridløsningen på Svitzers nye slæbebåd.

Offentliggjort Sidst opdateret

Randers-virksomheden Nordhavn Power Solutions, der er specialiseret leverandør af produkter, koncepter og service til power løsninger til marine og industri - herunder fiskeriet, har sikret sig en solid bestilling.

Når verdens største slæbebådsrederi Svitzer i første halvdel af 2026 tager imod deres nye slæbebåd, der bliver bygget på det tyrkiske værft Uzmar Shipyards, så bliver det nemlig med to metanolbaserede generatoranlæg fra Nordhavn Power Solutions ombord. Det oplyser Randers-virksomheden i en pressemeddelelse.

"At kunne bidrage til Svitzers nye hybridløsning med vores metanolgeneratoranlæg er en stor milepæl for os hos Nordhavn Power Solutions. Vi er stolte af, at vores teknologi spiller en central rolle mod mere miljøvenlige operationer, og det motiverer os til at levere til endnu flere i fremtiden," lyder det fra CSO hos Nordhavn Power Solutions, Jørk Rudolph.

Svitzers nye slæbebåd vil således operere med en hybridløsning, hvor batterier kombineres med et metanolgeneratoranlæg, hvilket under visse driftsbetingelser giver mulighed for nul emissioner. Løsningen sikrer samtidig, at båden kan forblive i drift selv på længerevarende opgaver, hvor batterikapaciteten ikke rækker.

"Vi er meget tilfredse med denne løsning, som understøtter vores langsigtede mål om at reducere vores CO2-udledning og blive CO2-neutrale inden 2040. Med Nordhavns metanolgenerator-løsning kan vi sikre, at skibets operation forbliver bæredygtig selv i meget krævende operationer, hvor rækkevidden af batteriet ellers kunne have været en begrænsning," siger Thomas Bangslund, Head of Innovation hos Svitzer.

Slæbebåden, der er ét led i Svitzers strategi om at nedbringe CO2-aftrykket, er planlagt til levering i første halvdel af 2026.

Powered by Labrador CMS