Vestjysk fiskerihavn henter ny direktør i Aalborg

Kjartan Ross er ny havnedirektør.

Danmarks næststørste fiskerihavn har fundet deres nye direktør. Fra 15. maj har Thyborøn Havn nemlig ansat Kjartan Ross, der kommer til Vestjylland fra stillingen som Chef Commercial Officer på Aalborg Havn.

Det er en særdeles erfaren havnemand, der fra den 15. maj overtager styringen med landets næststørste fiskerihavn. Thyborøn Havn har nemlig ansat Kjartan Ross som ny havnedirektør. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kjartan Ross er oprindeligt uddannet skibsofficer fra Simac i Svendborg, men gennem sin karriere på land har den kommende havnedirektør haft forskellige poster i erhvervslivet i Nordjylland og i de senest fem år har han været Chief Commercial Officer hos Port of Aalborg.

"Med Kjartan som ny direktør for havnen den 15. maj, så er jeg og resten af havnens bestyrelse overbevist om, at vi får en direktør, der kan og vil bygge videre på de sidste mange års udvikling af havnen. Det er vi yderst tilfredse med, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Kjartan Ross i de kommende år," lyder det fra bestyrelsesformand hos Thyborøn Havn, Karl Kristian Bro.

Havn i stor udvikling

Kjartan Ross kommer til en vestjysk havn i rivende udvikling. For 10 år siden havde havnen en omsætning på 36 millioner kroner, var Danmarks tredje største fiskerihavn og havde en godsomsætning på 0.8 millioner ton om året. I 2023 var havnens omsætning nået op på 53 millioner kroner, havnen er nu Danmarks næststørste fiskerihavn, og godssiden var vokset til 1,9 millioner ton om året.

Med Kjartan Ross' kommercielle baggrund i forretningsudvikling og sit store netværk inden for det maritime og det grønne område, så er det håbet i Vestjylland, at den tidligere salgschef i Aalborg kan fortsætte de positive takter.

"Thyborøn Havn har været igennem en imponerende udvikling og er i dag en utrolig stærk havn med store udviklingsmuligheder. Som direktør for Thyborøn Havn glæder jeg mig til at sætte min viden, erfaring, samt menneskelig og ledelsesmæssige egenskaber i spil til gavn for både Thyborøn Havn og det økosystem havnen fostrer i samfundet omkring havnen," siger Kjartan Ross.

Han overtager posten chefstolen efter den afgående direktør Jesper Holt Jensen.

Powered by Labrador CMS