Månedens skib: Finnur Fríði

Finnur Fríði er blevet bygget på Karstensens Skibsværft i Skagen.

Det færøske rederi Krossbrekka P/F har været på storindkøb i Skagen, hvor Karstensens Skibsværft har bygget værftets hidtil dyreste fiskefartøj.

Publisert

Om Finnur Fríði

Samlet længde: 88 meter
Bredde støbt: 16,50 meter
Hovedmotor: Wärtsilä 12V31
Kraner: SeaQuest Thrustere: Brunvoll
Fryseanlæg: 3 x FrioNordica,1300 kW
Vakuumsystem: C-Flow
Hastighed: Cirka 17,5 knob

Kilde: Karstensens Skibsværft A/S

Samarbejdet mellem Karstensens Skibsværft og Færøerne er særdeles stærkt, og det seneste bevis herpå er aftalen om fartøjet Finnur Fríði. For rundt regnet 350 millioner kroner har det færøske rederi Krossbrekka P/F nemlig erhvervet sig det nyeste skib til flåden fra værftet i Skagen. 

Finnur Fríði, der skal erstatte det gamle fartøj af samme navn fra 2003, er en 88 meter lang pelagisk snurper/trawler og nummer 474 på listen over nybygninger hos Karstensens. Skibet er værftets eget design, og skroget er bygget på Karstensen Shipyard Poland. Det ankom derfra til værftet i Skagen i september 2023, hvor det har fået lavet de sidste finpudsninger, inden afleveringen. 

Det nye Finnur Fríði, der får hjemhavn på øen Gøtu, bliver topmoderne, med alt indenfor det nyeste af maskineri, udstyr og udrustning og skal blandt andet fiske blåhvilling, sild, makrel og lodde.

“Hele skibets koncept, og ikke bare fremdrivningsanlæg eller wincher, er nøje vurderet og beregnet på basis af rederiets nøjagtige driftsprofil. Det er rederiets erklærede mål at udføre et bæredygtigt fiskeri med minimal NOX/CO2-udledning per kilo fanget fisk. Dette har resulteret i en gennemtænkt og gennem-beregnet kombination af nye løsninger og velprøvede arrangementer, der til sammen giver det mest driftsøkonomiske og klimaoptimerede projekt,” har værftet tidligere skrevet om nybygningen.

Finnur Fríði har i skrivende stund netop haft sin første tekniske prøvetur, og hos Karstensens forventer man, at skibet er klar til søprøver i løbet af maj 2024, hvorefter turen går til den nye hjemhavn på Færøerne.

Powered by Labrador CMS