Fiskekassefarce – Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion. Foto: Michael Lodahl
Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion. Foto: Michael Lodahl

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Rødspætte fangst
Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere

Spørgsmålet om, hvorvidt fiskekasser må stå på gulvet eller ej under sortering på de danske fiskeauktioner, er stærkt presserende for fiskebranchen.

Det er vigtigt, at der hurtigst muligt kommer en afklaring i sagen om, hvorvidt fiskekasser må stå på gulvet eller ej, når der sorteres fisk på Danmarks fiskeauktioner.

Selvom der er gået næsten et halvt år siden Thyborøn Fiskeauktion blev politianmeldt af Fødevarestyrelsen for at stille fiskekasser direkte på gulvet under sortering, så er sagen nemlig ikke kommet videre, til stor frustration for Foreningen af Fiskeauktioner og Samlecentraler i Danmark.

Læs også: Farce hos Fødevarestyrelsen – Sag om fiskekasser trækker ud

“Situationen er meget alvorlig, men vi kan ikke vride armen længere rundt på Fødevarestyrelsen. Nu er det op til politikerne at komme på banen og sørge for, at det her ikke bliver fordyrende for os, så vi ikke kan klare os i konkurrencen med de andre lande – for det vil være konsekvensen,” lyder det fra formand for Foreningen af Fiskeauktioner og Samlecentraler i Danmark, Poul Ole Nielsen i den nye udgave af magasinet FiskerBladet.

Det er nemlig stærkt konkurrenceforvridende, hvis de danske fiskeauktioner skal leve op til andre – og strammere – regler fra Fødevarestyrelsen, end auktionerne rundt i Europa.

Læs også: Fiskeriordfører – ‘Besynderlig ændring’ fra Fødevarestyrelsen

“Så længe andre lande i Europa fortolker det sådan, at man gerne må sætte kasser på rene overflader, men at vi skal tosse rundt med paller herhjemme, er man endnu mere medvirkende til at lukke fiskebranchen i Danmark, og så skal vi have politikere på banen, for det hjælper ikke at tale med embedsmænd,” siger Poul Ole Nielsen.

I en mail til FiskerBladet den 7. november fortalte sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Ulrich Pinstrup, at “Fødevarestyrelsen efter aftale med erhvervet (har, red.) spurgt udvalgte lande i EU om deres praksis på området – et såkaldt nabotjek. Når svarene er kommet ind og samlet sammen, har Fødevarestyrelsen og erhvervet aftalt at mødes igen for at drøfte sagen. Forventningen er, at det sker inden årets udgang.”

En reaktion

  1. Fiskekasser skal ikke stå på gulvet stop nu det pis Jeg gider ikke sælge fisk der har stået på gulvet og har fået et sprøjt jord vand fra et truck. RET IND SOM ALLE ANDRE GØR JEG MÅ SKU HELLER IKKE STILLE MINE FISKEKASSER PÅ JORDEN. AT NOGLE I DAG KAN BROKKE SIG OVER DET ER MIG GANSKE UDFORSTÅLIGT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Ål
Efter kritik: Dansk supermarkedskæde dropper salg af ål
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Fiskeristyrelsen
Straksregulering om vilkår for fiskeri af kuller i Skagerrak og Kattegat
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien

Relaterede artikler