Hummerret sikrer fornem hæder til Thy-restaurant

Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring hos Landbrug & Fødevarer samt Jan Hansen fra Danmarks Fiskeriforening, sammen med hele holdet fra Restaurant Tri.

Restaurant Tri fra den nordvestjyske fiskerby Agger har vundet prisen for Årets ret med fisk & skaldyr 2024.

Der var masser af fisk på menuen, da erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer i samarbejde med støtte fra Danmarks Fiskeriforening mandag kårede Årets ret med fisk & skaldyr 2024.

Kokkekonkurrencen, der i år blev afholdt for fjerde år i træk, blev vundet af Restaurant Tri fra den nordvestjyske by Agger. Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Retten præsenterer delikat hummerkød serveret med syltede hvide ribs, karsefrø og syltede nobilisgrankogler. Ved bordet afsluttes retten med en fløjlsblød sauce på hummerfløde, baseret på reduceret hummerfond og fløde, skilt med hummerolie.

"Med en fantastisk konsistens, der bør opleves, brillierer Tri med sit friske take på en kold hummerret. Hovedemnet står knivskarpt og tager opmærksomheden, og garnituren med bl.a. peberrodssaft og fermenterede hvide ribs underbygger noterne i hummeren. Sneradisen giver ekstra konsistens og retten er overvældende smuk i al sin enkelthed," lød det blandt andet i bedømmelsen af retten.

"Jamen, det er helt fantastisk at vinde Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Det betyder rigtig meget for os. Vi ligger jo helt ude ved Vesterhavet, vi kan se både Limfjorden og Vesterhavet, og det er en kæmpestor del af vores DNA. Jeg har også været så heldig at kunne tage min fisker med i dag – ham, der leverer hummerne til os. Jeg kan mærke, at selv en 50-årig vestjyde bliver rørt, og det er jo lige præcis dét, vi gerne vil. Vi vil gerne have, at de lokale i Thy, på Mors og andre steder forstår, hvilken råvarerrigdom de har omkring sig. Det gør mig virkelig glad!," lyder det fra køkkenchef og ejer af Restaurant Tri, Nicolas Min Jørgensen.

Foruden den fornemme hæder, så modtog Nicolas Min Jørgensen og resten af holdet fra Restaurant Tri en check på 25.000 kroner, der blev overrakt af Jan Hansen fra Danmarks Fiskeriforening.

Powered by Labrador CMS