Snart åbner Grønlands største fiskerimesse

PolarExpo 2022.

Årets største Grønlandske event for alle der interesserer sig for jagt og fiskeri, PolarExpo ­ - Fishing & Hunting, slår dørene op i Ilulissat d. 8.-10. oktober 2024.

Publisert

To containere fulde af interiør, udstyr og værktøj er lige nu på vej tværs over det nordlige Atlanterhav fra Aalborg mod Grønland. Igen i år arrangerer Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) nemlig den velbesøgte jagt- og fiskerimesse PolarExpo – Fishing & Hunting.

"Det er en lang og stolt tradition, at vi i AKKC arrangerer og afholder messe i Grønland. Og der er altid en særlig forventningsfuld stemning i huset, når forberedelserne går i gang. PolarExpo er noget særligt for os. Dertil kommer, at fiskerimesser efterhånden er et speciale for os, da vi jo også afholder erhvervsfiskerimessen DanFish International i AKKC hvert andet år," fortæller direktør i AKKC, Nicolaj Holm, i en pressemeddelelse.

PolarExpo afholdes hvert andet år og er Grønlands største event for interessenter indenfor jagt og fiskeri, og ambitionen med messen er at præsentere det nyeste udstyr, metoder og tendenser, både på messestandene og i faglige workshops og oplæg.

Arrangørerne forventer op mod 2.000 besøgende, og på deltagerlisten, der plejer at være fyldt til bristepunktet, tæller i år en særlig gæst;

"Eftersom fiskeriet er Grønlands vigtigste erhverv, er det oplagt for mig at deltage i PolarExpo, for at mødes med de lokale og udefrakommende fiskere og aktører indenfor fiskeriet," lyder det fra Grønlands minister for fiskeri og fangst, Kim Kielsen.

Fra Sisimiut til Ilulissat

Det er niende gang, AKKC arrangerer messe i Grønland, og igennem årene har messen udviklet sig, både indholdsmæssigt og geografisk. Mens den i sine spæde år udelukkende handlede om udstyr til erhvervsfiskeriet, lægger messen i dag også vægt på jagt, som er vigtigt for mange i Grønland. På samme måde har messen også flyttet sig geografisk fra Sisimiut til Ilulissat.

"Jeg er glad for at PolarExpo fortsætter sin messe i Grønland, idet den har stor betydning for fiskerne og fiskerierhvervet her i landet, hvor fiskerne kan komme her og se de nyeste fiskeriredskaber og udstyr, og få udvekslet ord med leverandører af varerne. PolarExpo er mødestedet for fiskeriet i Grønland. Jeg håber, at PolarExpo vil fortsætte sit engagement i Grønland i mange år fremover," siger Kim Kielsen.

PolarExpo er i år arrangeret i samarbejde mellem AKKC, Avannaata Kommunia, KNAPK og QAK. Programmet tæller ud over cirka 50 udstillere fra både Grønland, Island, Færøerne og Danmark blandt andet også et foredrag om Kangia ved PhD, Sascha Schiøtt, oplæg om et nyt lønningssystem til fiskere og mange andre events.

PolarExpo Fishing & Hunting 2024 afholdes 8., 9. og 10. oktober 2024 af Aalborg Kongres & Kultur Center i samarbejde med Avannaata Kommunia, KNAPK og QAK i Ilulissat Hallen. Messens åbningstider er fra klokken 10-17 alle dage.

Powered by Labrador CMS