Så kom de nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden

Seks uger efter muslingesæsonen officielt startede har Fiskeristyrelsen udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden.

Offentliggjort

Torsdag den 17. oktober - cirka seks uger efter muslingesæsonen officielt startede den 1. september - har Fiskeristyrelsen langt om længe udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden. Det oplyser styrelsen på sin hjemmeside.

Tilladelserne indeholder dog en række vilkår, herunder vilkår om at føreren af et fartøj med en længde overalt på 10 meter eller derover skal føre en fiskerilogbog over aktiviteter med specifik angivelse af alle mængder af hver art, der fanges og opbevares om bord, over 50 kilo, udtrykt i levende vægt, - altså nettovægt.

Der er tale om nye krav til erhvervet, da Fiskeristyrelsen hidtil har tilladt at muslingefiskerne logbogsfører deres fangst som bruttovægt.

Af hensyn til erhvervets mulighed for at indrette sig efter det nye vilkår, vil Fiskeristyrelsen i en periode på tre måneder fokusere på at vejlede fartøjsførerne om efterlevelsen af de nye vilkår om opgørelse i nettovægt.

Fiskeristyrelsen vil derfor først efter tre måneder håndhæve og sanktionere manglende efterlevelse af vilkår om førelse af logbog i nettovægt.

Powered by Labrador CMS