I dag starter lukkeperioden for ålefiskeriet

Nu træder lukkeperioden for ålefiskeriet i kraft.

Fra og med i dag og frem til den 15. marts 2025 er al erhvervsmæssig fiskeri af ål i saltvand forbudt.

Publisert

Lukkeperioden for fiskeri af ål er i dag trådt i kraft. Forbuddet gælder for erhvervsmæssigt fiskeri efter ål i saltvand og indebærer, at det ikke er tilladt, at opbevare levende ål i eksempelvis hyttefade, opbevaringsruser og lignende, og hvis ål fanges i lukkeperioden, skal disse straks genudsættes.

Forbuddet mod ålefiskeriet i saltvand trådte i kraft med en bekendtgørelse den 30. april i år, hvor lukkeperioden blev fastsat fra og med den 15. september 2024 til og med 15. marts 2025. Det har Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri tidligere oplyst.

Det er fra lukkeperiodens start heller ikke tilladt at lande ål fanget i saltvand inden denne dato.

Ålefiskere uden landinger kan beholde deres tilladelse

På baggrund af den forlængende og ændrede lukkeperiode for ålefiskeriet, kan ålefiskere med tilladelse til erhvervsmæssigt fiskeri af ål beholde deres åletilladelse næste år uden landinger af ål i 2024.

Det betyder, at lukkeperioden for 2024-2025 kan betragtes som særlige forhold om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand, der kan give mulighed for at ålefiskere kan beholde deres åletilladelse uden ålefiskeri i 2024.

Ålefiskere med erhvervsmæssig tilladelse til ålefiskeri for sæsonen 2024-2025 skal ikke foretage sig noget, da de automatisk vil få udstedt en ny tilladelse for 2025-2026 senest i midten af februar 2025.

Powered by Labrador CMS