Dansk EU-politiker sikrer sig genvalg til fiskeriudvalg

Asger Christensen på besøg i Hanstholm.

Efter at være blevet genvalgt til Europa-Parlamentet ved valget før sommerferien har Asger Christensen (V) ligeledes sikret sig endnu en periode i EU's fiskeriudvalg.

Offentliggjort

Da de danske EU-par­la­men­ta­ri­ke­re, der før sommerferien blev valgt og genvalgt til parlamentet i Bruxelles, i midten af juli kunne trække i arbejdstøjet, var første punkt på dagsordenen at fordele posterne i de mange udvalg, og fra Danmarks side lykkedes det for de 15 danske medlemmer at sikre sig pladser i 18 af de 24 udvalg.

Særligt interessant for dansk fiskeri er det, at Venstre-politikeren Asger Christensen, har fået genvalt til EU's fiskeriudvalg (PECH) dog som menigt medlem. Asger Christensen fungerede frem til valget som som næstformand i fiskeriudvalget - en post, som han overtog i december 2022 efter kollegaen Søren Gade (V), da han blev valgt ind i Folketinget.

Ny formand for PECH er spanske María Carmen Crespo Díaz, mens hollandske Sander Smit, italienske Giuseppe Milazzo, franske Stéphanie Yon-Courtin og svenske Jessica Polfjärd er blevet valgt som næstformænd. Tilsammen udgør formanden og næstformændene udvalgets præsidium, der vælges for en periode på to et halvt år.

Foruden en plads i PECH har Asger Christensen ligeledes fået en pladse i EU-udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter (AGRI), ligesom han er suppleant til Transport- og Turis­me­ud­val­get (TRAN).

Powered by Labrador CMS