Fiskeristyrelsen får nyt navn

Fiskerikontrolskib Nordsøen hører nu under Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Oprettelsen af Ministeriet for Grøn Trepart har fået konsekvenser for Fiskeristyrelsen, der har taget navneforandring og fremover får det mundrette navn Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Offentliggjort

Det har påvirket Fiskeristyrelsen, at Ministeriet for Grøn Trepart for godt en måned siden blev oprettet i forbindelse med en ministerrokade i regeringen.

En række opgaver, der tidligere lå på Landbrugsstyrelsens bord, er nemlig nu havnet hos Fiskeristyrelsen, og i den forbindelse ændrer styrelsen navn til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, i en pressemeddelelse.

Den nye Landbrugs- og Fiskeristyrelse skal blandt andet varetage sekretariatsbetjeningen af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram og Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden), ligesom styrelsen endvidere skal varetage alle myndighedsopgaver indenfor plantesundhed.

Det omfatter både import og eksport samt overvågning af karantæneskadegørere, handelsnormer for frisk frugt og grønt, handel med og produktion af frø og sædekorn samt skovfrø og -planter, herunder samarbejde og tilsyn med TystofteFonden.

Powered by Labrador CMS